Skip the navigation

Dauphinois-perunagratiini

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Gratin Dauphinois

Tämä lämminhenkinen gratiini on ranskalainen klassikkoruoka.

Duration
Yhteensä1h40
Valmistelu25min
Ruoanlaitto1h15

Välineet

FoodProcessorFoodProcessor

Ainekset

Annos

30 g

voita

1,5 rkl

vehnäjauhoja

375 ml

maito

225 ml

kerma

3

valkosipulinkynsiä

1,5 tl

suolaa

1 tl

pippuria

6 vartta

tuoretta timjamia

1 tl

muskottipähkinää

1,5 kg

peruna

105 g

gruyère-juustoa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Sulata voi paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää jauhot ja sekoita koko ajan vispilällä 2 minuuttia.

  2. Vispaa hiljalleen sekaan maito ja kerma. Lämmitä kiehumispisteeseen. Kuori valkosipuli ja hienonna se. Lisää valkosipuli, suola, pippuri, timjami ja muskottipähkinä pannulle ja paista miedolla lämmöllä 5 minuuttia.

  3. Kuori perunat. Aseta kaksipuolinen viipalointi-/raastinlevy monitoimikoneeseen. Viipaloi perunat nopeudella 1.

  4. Käännä levyn raastinpuoli käyttöön ja raasta juusto nopeudella 2.

  5. Voitele uunivuoka voilla. Levitä pohjalle kerros kermaseosta. Lisää 1/3 perunoista. Lisää uusi kerros kastiketta ja 1/3 juustosta. Jatka samaan tapaan vielä kaksi kerrosta. Älä ripottele juustoraastetta pinnalle vaan jätä se odottamaan.

  6. Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa 1 tunti. Poista folio. Ripottele juustoraaste vuoan pinnalle ja paista vielä 15 minuuttia 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta on ruskistunut.