Skip the navigation

Espanjalainen perunamunakas

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Tortilla de patatas

Tämä perinteinen espanjalainen ruoka tuo kesän mieleen hetkessä.

Duration
Yhteensä24min
Valmistelu20min
Ruoanlaitto4min

Välineet

FoodProcessorAttachmentFoodProcessorAttachment
StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

1

peruna

1/2

sipuli

66 g

oliiviöljyä

2

kananmunaa

1/3 tl

suolaa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Kiinnitä yleiskoneeseen raastinterällä varustettu monitoimikonelisäosa. Raasta sipuli nopeudella 6.

  2. Kuori perunat. Aseta viipalointilevy monitoimikonelisäosaan ja viipaloi perunat nopeudella 6.

  3. Kuumenna oliiviöljy suuressa paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää sipulit ja paista ne pehmeiksi ja hiukan karamellisoituneiksi. Lisää perunat pannuun ja paista 10 minuuttia, kunnes ne ovat täysin kypsiä.

  4. Riko kananmunat kulhoon. Lisää suoja ja kuumat perunat ja sipulit ja sekoita varovasti keskenään. Peitä liinalla ja jätä noin 10 minuutiksi.

  5. Siirrä seos pieneen paistinpannuun.

  6. Paista keskilämmöllä, kunnes munakkaan sivut ja yläpuoli ovat hyytyneet ja pohja on kevyen kullanruskea. Käännä munakas suurella lastalla.

  7. Paista toista puolta 3–4 minuuttia tai kunnes pinta on kokonaan kullanruskea ja munakas on kypsä. Liu'uta tarjolle lautaselle.