Falafel-tyylinen dippi nachojen ja pico de gallo -salsan kera
Tämä herkullinen alkupala edustaa fuusiokeittiötä, ja siinä yhdistyvät meksikolainen ja Lähi-idän keittiö.
Välineet
Ainekset
Annos
200 g
kikherneitä säilykeliemessä
50 g
persiljaa
60 ml
rasvatonta jogurttia
1/2 kynsi
valkosipulia
200 g
tomaattimurskaa
25 g
jalapenoja suolaliemessä
1 rkl
valkoviinietikkaa
4 rkl
seesamiöljyä
1/3 tl
suolaa
Vaiheittaiset ohjeet
Kuivaa kikherneet lävikössä ja pese ja kuivaa persilja hyvin.
Kiinnitä hieno jauhatuslevy lihamyllyyn.
Liitä lihamylly KitchenAid-yleiskoneeseen ja aseta syöttölautanen lisävarusteen päälle. Laita kulho lisäosan alle.
Käynnistä yleiskone nopeudella 5 ja lisää persilja syöttösuppiloon.
Lisää valkosipuli käyttäen paininta apuna.
Lisää kikherneet käyttäen edelleen paininta.
Lisää seokseen juustokuminajauhe, neljä ruokalusikallista öljyä, jogurtti ja 1/3 teelusikallista pöytäsuolaa.
Sekoita tomaattimurska, etikka, jalapenot ja hyppysellinen suolaa pienessä kulhossa.
Laita dippi neljään kuppiin ja lisää päälle tomaattiseos. Tarjoile alkupalana maissinachojen kanssa.
Laita dippi neljään kuppiin ja lisää päälle tomaattiseos. Tarjoile alkupalana maissinachojen kanssa. Jos pidät tulisesta ruoasta, lisää joukkoon reilusti chiliä kikherneiden jauhatuksessa.