Edellinen sivu

Hibiskus-empanadat

Kaipaatko ainutlaatuista twistiä perinteisiin empanadoihin? Et varmaankaan ole koskaan ajatellut hibiskus-twistiä!.

Aloita valmistus

Työkalut

Tiedot

14

Ainesosat

16

Vaihetta

Aika

120'

Esivalmistelut

40'

Kypsennys

160'

Yhteensä

Ainesosat

  • 370 gvehnäjauhoja
  • 1/2 tl ja 1 rklsuolaa
  • 170 gsuolatonta voita, kuutioituna
  • 2isoa vatkattua kananmunaa
  • 80 mljäävettä
  • 20 gpaksua raakapekonia, kuutioituna
  • 65 ghienonnettua sipulia
  • 280 gpieneksi pilkottua myskikurpitsaa
  • 1poblano-chilipippureita kuutioina
  • 70 gmurennettua queso frescoa
  • 30 gkuivattuja hibiskuksen kukkia silputtuna
  • 60 gadobo-kastike tölkitystä chipotle-chilipippurista
  • 1 ripauspippuria
  • 20 gherukoita
Tee nyt
  • Vaihe 1

    Kiehauta 470 ml vettä. Lisää 30 g kuivattuja hibiskuksen kukkia ja keitä 10 minuuttia. Poista liedeltä ja anna hautua 2 tuntia.

  • Vaihe 2

    Kuumenna iso paistinpannu korkealla keskilämmöllä. Lisää pekoni ja kypsennä, kunnes se on karamellisoitunut. Poista pekoni. Jätä 1 rkl pekonirasvaa ja lisää sipuli pannulle. Vähennä lämpöä keskilämmölle ja kuullota sipuli läpikuultavaksi 2 minuuttia.

  • Vaihe 3

    Lisää myskikurpitsa ja poblano-chili pannulle ja kypsennä 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Sekoita välillä, jotta se ruskistuu joka puolelta.

  • Vaihe 4

    Aseta haudutusneste sivuun ja lisää nesteytetyt ja hienonnetut hibiskuksen kukat, herukat, suola ja pippuri myskikurpitsan joukkoon. Sekoita. Lisää adobo-kastike ja reilusti hibiskusvettä. Sekoita ja poista liedeltä.

  • Vaihe 5

    Kun seos on jäähtynyt hieman, lisää murennettu queso ja pekoni. Laita sivuun sillä aikaa, kun teet taikinan.

  • Vaihe 6

    Laita jauhot ja suola taikinasekoittimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Valitse nopeus 1 ja sekoita 10 sekuntia.

  • Vaihe 7

    Sekoita pienessä kulhossa kananmuna ja jäävesi. Lisää jauhoseokseen. Sekoita nopeudella 2, kunnes neste on sekoittunut taikinaan (koostumus on hiekkainen ja/tai löysä), noin 1 minuutin ajan. Jos se näyttää liian kuivalta, voit lisätä 1 rkl vettä.

  • Vaihe 8

    Aseta 60 cm pitkä pala muovikelmua tasaiselle alustalle. Kaada taikina tasolle, vaivaa sitä hetki ja muotoile palloksi. Litistä taikina suorakaiteen muotoiseksi.

  • Vaihe 9

    Leikkaa taikina 12 yhtä suureen osaan. Muotoile jokaisesta palasta pallo.

  • Vaihe 10

    Jauhota taso ja kaulin. Rullaa jokainen pallo kaulimella noin 6 tuuman paksuisiksi pyöreiksi levyiksi. Lisää jauhoja tarpeen mukaan, jotta taikina ei tartu. Toista jäljellä olevalla taikinalla. Aseta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja peitä tiiviisti muovikelmulla työskentelyn ajaksi.

  • Vaihe 11

    Lämmitä uuni 200 asteeseen.

  • Vaihe 12

    Laita noin 2 reilua ruokalusikallista. (40g) täytettä jokaisen pyöreän taikinalevyn päälle. Taita taikina päälle ja paina kevyesti kiinni.

  • Vaihe 13

    Paina ja rypistä tai painele haarukalla empanadan reunat kiinni. Toista jäljellä olevalla taikinalla ja täytteellä.

  • Vaihe 14

    Siirrä jääkaappiin 15 minuutiksi.

  • Vaihe 15

    Voitele empanadat vatkatulla kananmunalla. Paista 25 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.

  • Vaihe 16

    Vinkki: Voit helpottaa rypistämistä käyttämällä 12 cm:n keksimuottia. Näin saat täydellisen pyöreän muodon. Liitä yhteen taikinalevyn päät, kun taittelet taikinan, ja rypistä reunat hitaasti. Tämä vaatii harjoittelua. Tee empanadoille chimichurri-hibiskusdippi. Käytä 1 rkl ruokaöljyä, 60 g kuivattuja hibiskuksen kukkia, puolikas sipuli hienonnettuna, 3 kuorittua ja leikattua punaista fresno-chiliä ilman siemeniä, 2 tl punaviinietikkaa, 1 rkl hunajaa, 1 rkl oliiviöljyä ja ½ tl suolaa. Tässä vaiheessa sinulla pitäisi olla 60 g hibiskuskukkia, jotka on nesteytetty vaiheen 1 ohjeiden mukaisesti. Lisää ruokaöljyä suureen paistinpannuun. Kuullota sipulia, valkosipulia ja fresno-chilejä ja kypsennä keskilämmöllä 4–5 minuuttia. Poista kukat nesteestä ja siirrä sivuun. Lisää kukat pannulle ja paista vielä 1 minuutin ajan. Lisää seos tehosekoittimeen. Lisää etikka, hunaja ja suola. Varmista, että tehosekoittimen kansi on päällä, valitse tehosekoittimen nopeudeksi 8 ja paina käynnistyspainiketta. Soseuta 1 minuutin ajan. Lisää hibiskusvettä, jotta seos ohenee ja sekoittuu helpommin. Kaada kulhoon ja lisää 1 rkl oliiviöljyä. Maista chimichurria ja säädä suolaisuutta tai makeutta. Tarjoile heti.

Suosituimmat ruokamme

Jaa makuhoukutukset ja ruoanlaiton ilo näiden hyväksi todettujen, kotikokkien suosimien reseptien avulla. Nautit ruokailijoiden tyytyväisistä hymyistä lähes yhtä paljon kuin herkullisista mauista.

Mango-basilikasorbetti

Tässä täyteläisen pehmeässä mangosorbetissa on kermainen rakenne, joka muistuttaa jäätelöä. Siinä ei...

  • 30' Valmistelu
  • 5' Kypsennys

Ricotta- ja salviagratinoidut pastarullat

Tämä yllättävä ja vaativampi resepti sopii hyvin kevyelle lounaalle perheen ja ystävien kesken.

  • 45' Valmistelu
  • 30' Kypsennys

Melonia, granaattiomenaa ja fetasalaattia

Tämä salaatti on tuoreuden perikuva, mutta täyteläisen suolaisen fetajuuston ansiosta siinä on myös makua.

  • 15' Valmistelu

Hibiskus-empanadat

Vaihe 1

Kiehauta 470 ml vettä. Lisää 30 g kuivattuja hibiskuksen kukkia ja keitä 10 minuuttia. Poista liedeltä ja anna hautua 2 tuntia.

Vaihe 2

Kuumenna iso paistinpannu korkealla keskilämmöllä. Lisää pekoni ja kypsennä, kunnes se on karamellisoitunut. Poista pekoni. Jätä 1 rkl pekonirasvaa ja lisää sipuli pannulle. Vähennä lämpöä keskilämmölle ja kuullota sipuli läpikuultavaksi 2 minuuttia.

Vaihe 3

Lisää myskikurpitsa ja poblano-chili pannulle ja kypsennä 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Sekoita välillä, jotta se ruskistuu joka puolelta.

Vaihe 4

Aseta haudutusneste sivuun ja lisää nesteytetyt ja hienonnetut hibiskuksen kukat, herukat, suola ja pippuri myskikurpitsan joukkoon. Sekoita. Lisää adobo-kastike ja reilusti hibiskusvettä. Sekoita ja poista liedeltä.

Vaihe 5

Kun seos on jäähtynyt hieman, lisää murennettu queso ja pekoni. Laita sivuun sillä aikaa, kun teet taikinan.

Vaihe 6

Laita jauhot ja suola taikinasekoittimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Valitse nopeus 1 ja sekoita 10 sekuntia.

Vaihe 7

Sekoita pienessä kulhossa kananmuna ja jäävesi. Lisää jauhoseokseen. Sekoita nopeudella 2, kunnes neste on sekoittunut taikinaan (koostumus on hiekkainen ja/tai löysä), noin 1 minuutin ajan. Jos se näyttää liian kuivalta, voit lisätä 1 rkl vettä.

Vaihe 8

Aseta 60 cm pitkä pala muovikelmua tasaiselle alustalle. Kaada taikina tasolle, vaivaa sitä hetki ja muotoile palloksi. Litistä taikina suorakaiteen muotoiseksi.

Vaihe 9

Leikkaa taikina 12 yhtä suureen osaan. Muotoile jokaisesta palasta pallo.

Vaihe 10

Jauhota taso ja kaulin. Rullaa jokainen pallo kaulimella noin 6 tuuman paksuisiksi pyöreiksi levyiksi. Lisää jauhoja tarpeen mukaan, jotta taikina ei tartu. Toista jäljellä olevalla taikinalla. Aseta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja peitä tiiviisti muovikelmulla työskentelyn ajaksi.

Vaihe 11

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Vaihe 12

Laita noin 2 reilua ruokalusikallista. (40g) täytettä jokaisen pyöreän taikinalevyn päälle. Taita taikina päälle ja paina kevyesti kiinni.

Vaihe 13

Paina ja rypistä tai painele haarukalla empanadan reunat kiinni. Toista jäljellä olevalla taikinalla ja täytteellä.

Vaihe 14

Siirrä jääkaappiin 15 minuutiksi.

Vaihe 15

Voitele empanadat vatkatulla kananmunalla. Paista 25 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.

Vaihe 16

Vinkki: Voit helpottaa rypistämistä käyttämällä 12 cm:n keksimuottia. Näin saat täydellisen pyöreän muodon. Liitä yhteen taikinalevyn päät, kun taittelet taikinan, ja rypistä reunat hitaasti. Tämä vaatii harjoittelua. Tee empanadoille chimichurri-hibiskusdippi. Käytä 1 rkl ruokaöljyä, 60 g kuivattuja hibiskuksen kukkia, puolikas sipuli hienonnettuna, 3 kuorittua ja leikattua punaista fresno-chiliä ilman siemeniä, 2 tl punaviinietikkaa, 1 rkl hunajaa, 1 rkl oliiviöljyä ja ½ tl suolaa. Tässä vaiheessa sinulla pitäisi olla 60 g hibiskuskukkia, jotka on nesteytetty vaiheen 1 ohjeiden mukaisesti. Lisää ruokaöljyä suureen paistinpannuun. Kuullota sipulia, valkosipulia ja fresno-chilejä ja kypsennä keskilämmöllä 4–5 minuuttia. Poista kukat nesteestä ja siirrä sivuun. Lisää kukat pannulle ja paista vielä 1 minuutin ajan. Lisää seos tehosekoittimeen. Lisää etikka, hunaja ja suola. Varmista, että tehosekoittimen kansi on päällä, valitse tehosekoittimen nopeudeksi 8 ja paina käynnistyspainiketta. Soseuta 1 minuutin ajan. Lisää hibiskusvettä, jotta seos ohenee ja sekoittuu helpommin. Kaada kulhoon ja lisää 1 rkl oliiviöljyä. Maista chimichurria ja säädä suolaisuutta tai makeutta. Tarjoile heti.

top
Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.