Kaipaatko ainutlaatuista twistiä perinteisiin empanadoihin? Et varmaankaan ole koskaan ajatellut hibiskus-twistiä!.
Ainesosat
Vaihe 1
Kiehauta 470 ml vettä. Lisää 30 g kuivattuja hibiskuksen kukkia ja keitä 10 minuuttia. Poista liedeltä ja anna hautua 2 tuntia.
Vaihe 2
Kuumenna iso paistinpannu korkealla keskilämmöllä. Lisää pekoni ja kypsennä, kunnes se on karamellisoitunut. Poista pekoni. Jätä 1 rkl pekonirasvaa ja lisää sipuli pannulle. Vähennä lämpöä keskilämmölle ja kuullota sipuli läpikuultavaksi 2 minuuttia.
Vaihe 3
Lisää myskikurpitsa ja poblano-chili pannulle ja kypsennä 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Sekoita välillä, jotta se ruskistuu joka puolelta.
Vaihe 4
Aseta haudutusneste sivuun ja lisää nesteytetyt ja hienonnetut hibiskuksen kukat, herukat, suola ja pippuri myskikurpitsan joukkoon. Sekoita. Lisää adobo-kastike ja reilusti hibiskusvettä. Sekoita ja poista liedeltä.
Vaihe 5
Kun seos on jäähtynyt hieman, lisää murennettu queso ja pekoni. Laita sivuun sillä aikaa, kun teet taikinan.
Vaihe 6
Laita jauhot ja suola taikinasekoittimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Valitse nopeus 1 ja sekoita 10 sekuntia.
Vaihe 7
Sekoita pienessä kulhossa kananmuna ja jäävesi. Lisää jauhoseokseen. Sekoita nopeudella 2, kunnes neste on sekoittunut taikinaan (koostumus on hiekkainen ja/tai löysä), noin 1 minuutin ajan. Jos se näyttää liian kuivalta, voit lisätä 1 rkl vettä.
Vaihe 8
Aseta 60 cm pitkä pala muovikelmua tasaiselle alustalle. Kaada taikina tasolle, vaivaa sitä hetki ja muotoile palloksi. Litistä taikina suorakaiteen muotoiseksi.
Vaihe 9
Leikkaa taikina 12 yhtä suureen osaan. Muotoile jokaisesta palasta pallo.
Vaihe 10
Jauhota taso ja kaulin. Rullaa jokainen pallo kaulimella noin 6 tuuman paksuisiksi pyöreiksi levyiksi. Lisää jauhoja tarpeen mukaan, jotta taikina ei tartu. Toista jäljellä olevalla taikinalla. Aseta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja peitä tiiviisti muovikelmulla työskentelyn ajaksi.
Vaihe 11
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Vaihe 12
Laita noin 2 reilua ruokalusikallista. (40g) täytettä jokaisen pyöreän taikinalevyn päälle. Taita taikina päälle ja paina kevyesti kiinni.
Vaihe 13
Paina ja rypistä tai painele haarukalla empanadan reunat kiinni. Toista jäljellä olevalla taikinalla ja täytteellä.
Vaihe 14
Siirrä jääkaappiin 15 minuutiksi.
Vaihe 15
Voitele empanadat vatkatulla kananmunalla. Paista 25 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
Vaihe 16
Vinkki: Voit helpottaa rypistämistä käyttämällä 12 cm:n keksimuottia. Näin saat täydellisen pyöreän muodon. Liitä yhteen taikinalevyn päät, kun taittelet taikinan, ja rypistä reunat hitaasti. Tämä vaatii harjoittelua. Tee empanadoille chimichurri-hibiskusdippi. Käytä 1 rkl ruokaöljyä, 60 g kuivattuja hibiskuksen kukkia, puolikas sipuli hienonnettuna, 3 kuorittua ja leikattua punaista fresno-chiliä ilman siemeniä, 2 tl punaviinietikkaa, 1 rkl hunajaa, 1 rkl oliiviöljyä ja ½ tl suolaa. Tässä vaiheessa sinulla pitäisi olla 60 g hibiskuskukkia, jotka on nesteytetty vaiheen 1 ohjeiden mukaisesti. Lisää ruokaöljyä suureen paistinpannuun. Kuullota sipulia, valkosipulia ja fresno-chilejä ja kypsennä keskilämmöllä 4–5 minuuttia. Poista kukat nesteestä ja siirrä sivuun. Lisää kukat pannulle ja paista vielä 1 minuutin ajan. Lisää seos tehosekoittimeen. Lisää etikka, hunaja ja suola. Varmista, että tehosekoittimen kansi on päällä, valitse tehosekoittimen nopeudeksi 8 ja paina käynnistyspainiketta. Soseuta 1 minuutin ajan. Lisää hibiskusvettä, jotta seos ohenee ja sekoittuu helpommin. Kaada kulhoon ja lisää 1 rkl oliiviöljyä. Maista chimichurria ja säädä suolaisuutta tai makeutta. Tarjoile heti.
Suosituimmat ruokamme
Jaa makuhoukutukset ja ruoanlaiton ilo näiden hyväksi todettujen, kotikokkien suosimien reseptien avulla. Nautit ruokailijoiden tyytyväisistä hymyistä lähes yhtä paljon kuin herkullisista mauista.
Vaihe 1
Kiehauta 470 ml vettä. Lisää 30 g kuivattuja hibiskuksen kukkia ja keitä 10 minuuttia. Poista liedeltä ja anna hautua 2 tuntia.
Vaihe 2
Kuumenna iso paistinpannu korkealla keskilämmöllä. Lisää pekoni ja kypsennä, kunnes se on karamellisoitunut. Poista pekoni. Jätä 1 rkl pekonirasvaa ja lisää sipuli pannulle. Vähennä lämpöä keskilämmölle ja kuullota sipuli läpikuultavaksi 2 minuuttia.
Vaihe 3
Lisää myskikurpitsa ja poblano-chili pannulle ja kypsennä 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Sekoita välillä, jotta se ruskistuu joka puolelta.
Vaihe 4
Aseta haudutusneste sivuun ja lisää nesteytetyt ja hienonnetut hibiskuksen kukat, herukat, suola ja pippuri myskikurpitsan joukkoon. Sekoita. Lisää adobo-kastike ja reilusti hibiskusvettä. Sekoita ja poista liedeltä.
Vaihe 5
Kun seos on jäähtynyt hieman, lisää murennettu queso ja pekoni. Laita sivuun sillä aikaa, kun teet taikinan.
Vaihe 6
Laita jauhot ja suola taikinasekoittimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Valitse nopeus 1 ja sekoita 10 sekuntia.
Vaihe 7
Sekoita pienessä kulhossa kananmuna ja jäävesi. Lisää jauhoseokseen. Sekoita nopeudella 2, kunnes neste on sekoittunut taikinaan (koostumus on hiekkainen ja/tai löysä), noin 1 minuutin ajan. Jos se näyttää liian kuivalta, voit lisätä 1 rkl vettä.
Vaihe 8
Aseta 60 cm pitkä pala muovikelmua tasaiselle alustalle. Kaada taikina tasolle, vaivaa sitä hetki ja muotoile palloksi. Litistä taikina suorakaiteen muotoiseksi.
Vaihe 9
Leikkaa taikina 12 yhtä suureen osaan. Muotoile jokaisesta palasta pallo.
Vaihe 10
Jauhota taso ja kaulin. Rullaa jokainen pallo kaulimella noin 6 tuuman paksuisiksi pyöreiksi levyiksi. Lisää jauhoja tarpeen mukaan, jotta taikina ei tartu. Toista jäljellä olevalla taikinalla. Aseta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja peitä tiiviisti muovikelmulla työskentelyn ajaksi.
Vaihe 11
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Vaihe 12
Laita noin 2 reilua ruokalusikallista. (40g) täytettä jokaisen pyöreän taikinalevyn päälle. Taita taikina päälle ja paina kevyesti kiinni.
Vaihe 13
Paina ja rypistä tai painele haarukalla empanadan reunat kiinni. Toista jäljellä olevalla taikinalla ja täytteellä.
Vaihe 14
Siirrä jääkaappiin 15 minuutiksi.
Vaihe 15
Voitele empanadat vatkatulla kananmunalla. Paista 25 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
Vaihe 16
Vinkki: Voit helpottaa rypistämistä käyttämällä 12 cm:n keksimuottia. Näin saat täydellisen pyöreän muodon. Liitä yhteen taikinalevyn päät, kun taittelet taikinan, ja rypistä reunat hitaasti. Tämä vaatii harjoittelua. Tee empanadoille chimichurri-hibiskusdippi. Käytä 1 rkl ruokaöljyä, 60 g kuivattuja hibiskuksen kukkia, puolikas sipuli hienonnettuna, 3 kuorittua ja leikattua punaista fresno-chiliä ilman siemeniä, 2 tl punaviinietikkaa, 1 rkl hunajaa, 1 rkl oliiviöljyä ja ½ tl suolaa. Tässä vaiheessa sinulla pitäisi olla 60 g hibiskuskukkia, jotka on nesteytetty vaiheen 1 ohjeiden mukaisesti. Lisää ruokaöljyä suureen paistinpannuun. Kuullota sipulia, valkosipulia ja fresno-chilejä ja kypsennä keskilämmöllä 4–5 minuuttia. Poista kukat nesteestä ja siirrä sivuun. Lisää kukat pannulle ja paista vielä 1 minuutin ajan. Lisää seos tehosekoittimeen. Lisää etikka, hunaja ja suola. Varmista, että tehosekoittimen kansi on päällä, valitse tehosekoittimen nopeudeksi 8 ja paina käynnistyspainiketta. Soseuta 1 minuutin ajan. Lisää hibiskusvettä, jotta seos ohenee ja sekoittuu helpommin. Kaada kulhoon ja lisää 1 rkl oliiviöljyä. Maista chimichurria ja säädä suolaisuutta tai makeutta. Tarjoile heti.