Skip the navigation

Höylätty dulce de leche cappuccino -jää

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Dulce De Leche Cappuccino Shave Ice

Yltiöherkullinen jälkiruoka kahvin ystäville. Makea, täyteläinen ja täydellinen kesäiltoihin.

Duration
Yhteensä30min
Valmistelu30min

Välineet

IceShaverIceShaver
StandMixerStandMixer

Ainekset

4

espresso-jääpalaa

4 shottia

espressoä

500 ml

kevytmaitoa

125 ml

dulce de lecheä

125 ml

kondensoitua maitoa

12-15 (35 g)

suklaakuorrutettua kahvipapua

6 g

(2 rkl) raastettua kahvisuklaata

Vaiheittaiset ohjeet

  1. 1 päivä ennen: Laita 4 muottiin kuhunkin 1 annos espressoa.

  2. 1 päivä ennen: Kaada maitoa muotteihin merkkiviivaan asti. Sitä tulisi olla kussakin muotissa noin 125 millilitraa. Laita muotit pakastimeen 12–24 tunniksi.

  3. Samana päivänä: Kaada 1,25 dl dulce de leche -siirappia kulhoon ja ohenna 1,25 desilitralla kondensoitua maitoa. Voit käyttää muitakin maitojuomia, mutta varmista, että koostumus on juokseva. Sekoita keskenään. Koostumus on sopiva, kun se valuu ja vajoaa jään reunoja pitkin. Tämä toimii makeuttajana.

  4. Tämä resepti ei vaadi jääpalojen esisulatusta. Höylää espressojäätä haluamaasi lasiin tai kulhoon. Kaada 25 ml tai enemmän (riippuen siitä, kuinka makean haluat cappuccinostasi) dulce de leche -seosta jään päälle ja koristele 3–4 suklaakuorrutetulla kahvipavulla tai raastetulla kahvisuklaalla.