Edellinen sivu
Suussa sulavat herkut

Hunaja-timjami-päärynäkeikauskakku

Makeiden karamellisoitujen päärynöiden ja voimakkaan timjamin vastakohta tekee tästä uudesta keikauskakusta vastustamattoman. Kokeile sen valmistamista KitchenAid-yleiskoneen avulla.

Aloita valmistus

Työkalut

Yleiskoneet

Yleiskoneet

Sekoitin

Sekoitin

Tiedot

15

Ainesosat

8

Vaihetta

Aika

20'

Esivalmistelut

50'

Kypsennys

70'

Yhteensä

Ainesosat

  • -karamellipäärynäpohja:
  • 100 gvaaleanruskeaa sokeria
  • 85 g + 85 g (Kakkutaikina)hunajaa
  • 55 gvoita
  • -kakkutaikina:
  • 170 ghuoneenlämpöistä voita
  • 225 gkidesokeria
  • 1 tlvaniljauutetta
  • 240 gvehnäjauhoja
  • 40 ghienoa maissijauhoa
  • 1½ tlleivinjauhetta
  • ½ tlruokasoodaa
  • 1 tlsuolaa
  • 160 mlpiimää
  • 3isoja kananmunia
Tee nyt
  • Vaihe 1

    Lämmitä uuni 180 °C:een. Aseta uunipeltiä alemmalle tasolle folioarkki, sillä kakusta saattaa kuplia yli mehua paistamisen aikana.

  • Vaihe 2

    Valmista karamellipohja. Sulata voi kattilassa korkealla keskilämmöllä. Kun voi on sulanut, lisää ruskea sokeri ja hunaja ja vatkaa kevyesti, kunnes sokeri liukenee. Anna seoksen kiehahtaa, laita levy keskilämmölle ja pidä kattilaa levyllä vielä minuutti.

  • Vaihe 3

    Ota kattila pois levyltä, pyöräytä seosta vispilällä ja levitä se tasaisesti 22–24 cm:n pyöreään kakkuvuokaan. Asettele päärynät haluamasi kuvion mukaisesti. Siirrä sivuun.

  • Vaihe 4

    Sekoita jauhot, maissijauho, leivinjauhe, ruokasooda ja suola keskikokoisessa sekoituskulhossa. Siirrä sivuun. Sekoita piimä, kananmunat ja hunaja yhteen erillisessä pienessä sekoituskulhossa.

  • Vaihe 5

    Laita voi yleiskoneen kulhoon, kiinnitä vatkainlisävaruste ja vaahdota voita yksi minuutti nopeudella 6. Valitse nopeus 4 ja kaada kidesokeri hitaasti kulhoon. Kun kaikki sokeri on lisätty, valitse nopeus 6 ja vatkaa noin 3 minuuttia, kunnes seos on kevyttä ja kuohkeaa. Lisää vanilja.

  • Vaihe 6

    Valitse nopeus 2 ja lisää jauhoseosta sekä piimäseosta vuorotellen sekoituskulhoon voin ja sokerin joukkoon. Aloita ja lopeta lisääminen jauhoseoksella. Anna seoksen vatkautua juuri ja juuri tasaiseksi lisäysten välillä. Levitä taikina tasaisesti päärynöiden päälle.

  • Vaihe 7

    Paista noin 50 minuuttia tai kunnes taikinan keskelle työnnetty hammastikku irtoaa siististi. (Jos kakku on päältä ruskistunut mutta sisältä raaka, voit peittää sen kevyesti foliolla loppuajaksi.)

  • Vaihe 8

    Ota kakku ulos uunista ja anna sen jäähtyä ritilällä 5 minuuttia, ennen kuin käännät sen ympäri reunalliselle lautaselle (jotta mehut eivät valu yli). Tarjoile kuumana tai kylmänä.

Suosituimmat ruokamme

Jaa makuhoukutukset ja ruoanlaiton ilo näiden hyväksi todettujen, kotikokkien suosimien reseptien avulla. Nautit ruokailijoiden tyytyväisistä hymyistä lähes yhtä paljon kuin herkullisista mauista.

Mango-basilikasorbetti

Tässä täyteläisen pehmeässä mangosorbetissa on kermainen rakenne, joka muistuttaa jäätelöä. Siinä ei...

  • 30' Valmistelu
  • 5' Kypsennys

Ricotta- ja salviagratinoidut pastarullat

Tämä yllättävä ja vaativampi resepti sopii hyvin kevyelle lounaalle perheen ja ystävien kesken.

  • 45' Valmistelu
  • 30' Kypsennys

Melonia, granaattiomenaa ja fetasalaattia

Tämä salaatti on tuoreuden perikuva, mutta täyteläisen suolaisen fetajuuston ansiosta siinä on myös makua.

  • 15' Valmistelu

Hunaja-timjami-päärynäkeikauskakku

Vaihe 1

Lämmitä uuni 180 °C:een. Aseta uunipeltiä alemmalle tasolle folioarkki, sillä kakusta saattaa kuplia yli mehua paistamisen aikana.

Vaihe 2

Valmista karamellipohja. Sulata voi kattilassa korkealla keskilämmöllä. Kun voi on sulanut, lisää ruskea sokeri ja hunaja ja vatkaa kevyesti, kunnes sokeri liukenee. Anna seoksen kiehahtaa, laita levy keskilämmölle ja pidä kattilaa levyllä vielä minuutti.

Vaihe 3

Ota kattila pois levyltä, pyöräytä seosta vispilällä ja levitä se tasaisesti 22–24 cm:n pyöreään kakkuvuokaan. Asettele päärynät haluamasi kuvion mukaisesti. Siirrä sivuun.

Vaihe 4

Sekoita jauhot, maissijauho, leivinjauhe, ruokasooda ja suola keskikokoisessa sekoituskulhossa. Siirrä sivuun. Sekoita piimä, kananmunat ja hunaja yhteen erillisessä pienessä sekoituskulhossa.

Vaihe 5

Laita voi yleiskoneen kulhoon, kiinnitä vatkainlisävaruste ja vaahdota voita yksi minuutti nopeudella 6. Valitse nopeus 4 ja kaada kidesokeri hitaasti kulhoon. Kun kaikki sokeri on lisätty, valitse nopeus 6 ja vatkaa noin 3 minuuttia, kunnes seos on kevyttä ja kuohkeaa. Lisää vanilja.

Vaihe 6

Valitse nopeus 2 ja lisää jauhoseosta sekä piimäseosta vuorotellen sekoituskulhoon voin ja sokerin joukkoon. Aloita ja lopeta lisääminen jauhoseoksella. Anna seoksen vatkautua juuri ja juuri tasaiseksi lisäysten välillä. Levitä taikina tasaisesti päärynöiden päälle.

Vaihe 7

Paista noin 50 minuuttia tai kunnes taikinan keskelle työnnetty hammastikku irtoaa siististi. (Jos kakku on päältä ruskistunut mutta sisältä raaka, voit peittää sen kevyesti foliolla loppuajaksi.)

Vaihe 8

Ota kakku ulos uunista ja anna sen jäähtyä ritilällä 5 minuuttia, ennen kuin käännät sen ympäri reunalliselle lautaselle (jotta mehut eivät valu yli). Tarjoile kuumana tai kylmänä.

top
Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.