i
Edellinen sivu
Helppoa ja nopeaa

Intialaiset kikherneohukaiset

Aloita valmistus

Tiedot

10

Ainesosat

16

Vaihetta

Ainesosat

  • 300 mlkädenlämpöistä suodatettua vettä (*ks. huomautus)
  • 2rkl saflorinsiemenöljyä, greipinsiemenöljyä tai oliiviöljyä (lisää paistamista varten)
  • 125 gbesan-jauhoja (gram-jauhoja) tai kikhernejauhoja (*ks. huomautus)
  • ¾tl merisuolaa
  • ½tl valkosipulijauhetta
  • ½tl sipulijauhetta
  • ¼tl tulista keltaista curryjauhetta
  • tl cayennepippuria
  • tl intialaista mustaa kala namak -suolaa (valinnainen)
  • 19 gtuoreita korianterinlehtiä tiiviisti mitattuna
Tee nyt
  • Vaihe 1

    Laita vesi ja öljy KitchenAid® Power Plus® -tehosekoittimen astiaan ja lisää sitten jauhot ja kuiva-aineet korianteria lukuun ottamatta.

  • Vaihe 2

    Käytä tehosekoitinta noin 5 sekuntia säädettävällä nopeudella 3, kunnes ainesosat ovat juuri sekoittuneet eikä seoksessa ole kokkareita.

  • Vaihe 3

    (Älä sekoita liikaa.)

  • Vaihe 4

    Lisää joukkoon korianterinlehdet ja käytä tehosekoitinta 3 sekuntia säädettävällä nopeudella 3, kunnes korianterinlehdet ovat silppuuntuneet suurpiirteisesti, mutta eivät täysin sekoittuneet.

  • Vaihe 5

    Siirrä seos kannuun ja anna tekeytyä 10–15 minuuttia, jotta se sakenee hieman.

  • Vaihe 6

    Lisää tarttumattoman 20 cm ohukais- tai paistinpannun pintaan noin 1/2 tl öljyä ja levitä sitä hyvin ohut kerros talouspaperin avulla.

  • Vaihe 7

    Laita pannu liedelle ja liesi matalalle lämmölle tai matalalle keskilämmölle.

  • Vaihe 8

    Nosta pannu pois liedeltä ja kaada siihen vajaa 1⁄3 kupillinen (75 ml) taikinaa. Kääntele pannua nopein liikkein, jotta taikina levittyy pannulle tasaisesti.

  • Vaihe 9

    (Käännän pannua siten, että taikinaa tulee reunoille kaksi kerrosta, jotta letuista ei tule liian ohuita ja rapeita.) Laita pannu takaisin liedelle ja paista ohukaista noin 2 minuuttia, kunnes pinta kuplii ja reunat nousevat helposti pannulta.

  • Vaihe 10

    Käännä ohukainen varovasti lastalla ja paista vielä minuutin ajan, kunnes se on hieman ruskistunut.

  • Vaihe 11

    Siirrä ohukainen lautaselle.

  • Vaihe 12

    Paista jäljellä oleva taikina samalla tavalla ja voitele pannu kevyesti talouspaperin avulla ennen jokaista ohukaista.

  • Vaihe 13

    Pinoa valmiit ohukaiset päällekkäin, jotta ne pehmenevät ja pysyvät taipuisina.

  • Vaihe 14

    Tarjoile chutneyn tai dipin kera tai kasvistäytteellä.

  • *Huomautus

    Jos käytät kikhernejauhoja besan-jauhojen (gram-jauhojen) sijaan, lisää 1 1/3 kupillista vettä.

  • Huomautus

    Testasin tätä tulisella intialaisella keltaisella curryjauheella. Käytin tarkoituksella vain vähän curryjauhetta ja cayennepippuria, jotta ohukaisia voi tarjoilla curry-, chutney-, dippikastikkeiden jne. kera. Ohukaisista saa jo itsessään mausteisia, kun käytät taikinaan 1/2 tl curryjauhetta ja 1/4 tl cayennepippuria.

Suosituimmat ruokamme

Jaa makuhoukutukset ja ruoanlaiton ilo näiden hyväksi todettujen, kotikokkien suosimien reseptien avulla. Nautit ruokailijoiden tyytyväisistä hymyistä lähes yhtä paljon kuin herkullisista mauista.

Mango-basilikasorbetti

Tässä täyteläisen pehmeässä mangosorbetissa on kermainen rakenne, joka muistuttaa jäätelöä. Siinä ei...

  • 30' Valmistelu
  • 5' Kypsennys

Ricotta- ja salviagratinoidut pastarullat

Tämä yllättävä ja vaativampi resepti sopii hyvin kevyelle lounaalle perheen ja ystävien kesken.

  • 45' Valmistelu
  • 30' Kypsennys

Melonia, granaattiomenaa ja fetasalaattia

Tämä salaatti on tuoreuden perikuva, mutta täyteläisen suolaisen fetajuuston ansiosta siinä on myös makua.

  • 15' Valmistelu

Pysy ajan tasalla

Rekisteröidy ja saat KitchenAidin uutiset sekä tarjoukset suoraan sähköpostiisi sekä 5 %:n alennuskoodin seuraavalle ostoskerrallesi.

TILAA

Ymmärrän ja hyväksyn sisällön kohdassa Tietosuojaseloste ja:


a) Hyväksyn vastaanottaa markkinointiviestejä KitchenAidilta ja muilta Whirlpool Corporationin tuotemerkeiltä sekä haluan vastaanottaa 5 %:n kertaluontoisen sekä henkilökohtaisen alennuskoodin sähköpostiini.



Henkilökohtainen alennuskoodisi on käytettävissä ainoastaan osoitteessa kitchenaid.fi. Koodia ei voi yhdistää muihin KitchenAid-alennuksiin tai -tarjouksiin. Saat alennuskoodin sähköpostitse, kun rekisteröidyt ensimmäistä kertaa (koodi on kertaluontoinen). Voit lopettaa markkinointiviestien tilaamisen milloin tahansa.

Intialaiset kikherneohukaiset

Vaihe 1

Laita vesi ja öljy KitchenAid® Power Plus® -tehosekoittimen astiaan ja lisää sitten jauhot ja kuiva-aineet korianteria lukuun ottamatta.

Vaihe 2

Käytä tehosekoitinta noin 5 sekuntia säädettävällä nopeudella 3, kunnes ainesosat ovat juuri sekoittuneet eikä seoksessa ole kokkareita.

Vaihe 3

(Älä sekoita liikaa.)

Vaihe 4

Lisää joukkoon korianterinlehdet ja käytä tehosekoitinta 3 sekuntia säädettävällä nopeudella 3, kunnes korianterinlehdet ovat silppuuntuneet suurpiirteisesti, mutta eivät täysin sekoittuneet.

Vaihe 5

Siirrä seos kannuun ja anna tekeytyä 10–15 minuuttia, jotta se sakenee hieman.

Vaihe 6

Lisää tarttumattoman 20 cm ohukais- tai paistinpannun pintaan noin 1/2 tl öljyä ja levitä sitä hyvin ohut kerros talouspaperin avulla.

Vaihe 7

Laita pannu liedelle ja liesi matalalle lämmölle tai matalalle keskilämmölle.

Vaihe 8

Nosta pannu pois liedeltä ja kaada siihen vajaa 1⁄3 kupillinen (75 ml) taikinaa. Kääntele pannua nopein liikkein, jotta taikina levittyy pannulle tasaisesti.

Vaihe 9

(Käännän pannua siten, että taikinaa tulee reunoille kaksi kerrosta, jotta letuista ei tule liian ohuita ja rapeita.) Laita pannu takaisin liedelle ja paista ohukaista noin 2 minuuttia, kunnes pinta kuplii ja reunat nousevat helposti pannulta.

Vaihe 10

Käännä ohukainen varovasti lastalla ja paista vielä minuutin ajan, kunnes se on hieman ruskistunut.

Vaihe 11

Siirrä ohukainen lautaselle.

Vaihe 12

Paista jäljellä oleva taikina samalla tavalla ja voitele pannu kevyesti talouspaperin avulla ennen jokaista ohukaista.

Vaihe 13

Pinoa valmiit ohukaiset päällekkäin, jotta ne pehmenevät ja pysyvät taipuisina.

Vaihe 14

Tarjoile chutneyn tai dipin kera tai kasvistäytteellä.

*Huomautus

Jos käytät kikhernejauhoja besan-jauhojen (gram-jauhojen) sijaan, lisää 1 1/3 kupillista vettä.

Huomautus

Testasin tätä tulisella intialaisella keltaisella curryjauheella. Käytin tarkoituksella vain vähän curryjauhetta ja cayennepippuria, jotta ohukaisia voi tarjoilla curry-, chutney-, dippikastikkeiden jne. kera. Ohukaisista saa jo itsessään mausteisia, kun käytät taikinaan 1/2 tl curryjauhetta ja 1/4 tl cayennepippuria.

top

Oma toivelista

Sinun on kirjauduttava sisään, jotta voit käyttää toivelistaa.

Anna tili

Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.