Skip the navigation

Jouluinen karkkikeppikakku

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Christmas candy cane cake

Kun kruunaat joulupöytäsi tällä karkkikeppikakulla, vieraasi takuulla ihastuvat!

Duration
Yhteensä1h15
Valmistelu30min
Ruoanlaitto45min

Välineet

StandMixerStandMixer
SifterSifter

Ainekset

Annos

5

kananmunaa (eroteltuna)

200 g

hienoa sokeria

200 g

nostatusainetta sisältäviä jauhoja

1 kg

tomusokeria

460 g

pehmeää voita

2 rkl

täysmaitoa

1 tl

punaista elintarvikeväriä

2 kpl

karkkikeppejä

3

karkkikeppiä murskattuna

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Kakku: Aseta munanvalkuaiset lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Vatkaa nopeudella 10, kunnes vaahto alkaa muodostaa kiinteitä, kuohkeita huippuja. Lisää hieno sokeri vähitellen sekoittamisen aikana. Lisää munankeltuaiset ja sekoita, kunnes taikina on sekoittunut.

  2. Kiinnitä yleiskoneeseen siivilä ja vaaka -lisävaruste ja siivilöi jauhot kulhoon nopeudella 4. Älä irrota lankavispilää, sillä sen avulla jauhot sekoittuvat vähitellen munaseokseen.

  3. Leikkaa pala leivinpaperia irtopohjavuoan pohjaa varten. Voitele irtopohjavuoka öljyspraylla.

  4. Täytä 2/3 pannusta. Tasoita pinta.

  5. Paista 160-asteisessa esilämmitetyssä uunissa 40–45 minuuttia (kun työnnät ruokatikun kakkuun, siihen ei pitäisi tarttua taikinaa). Anna kakun jäähtyä täysin.

  6. Voikreemi: Siivilöi tomusokeri kulhoon nopeudella 4 käyttämällä yleiskoneen siivilä ja vaaka -lisävarustetta. Siirrä sivuun.

  7. Laita pehmennyt voi yleiskoneen kulhoon ja kiinnitä koneeseen vatkain. Vatkaa voi nopeudella 4.

  8. Käännä nopeudensäätövipu kohtaan 8 ja lisää siivilöity tomusokeri vähitellen niin, että voi ja tomusokeri sekoittuvat keskenään ennen kuin lisäät aineita. Lisää täysmaito ja sekoita, kunnes seos on tasainen.

  9. Jaa voikreemi 3 yhtä suureen annokseen. Jätä yksi annoksista yleiskoneen kulhoon. Lisää siihen punaista elintarvikeväriä ja sekoita, kunnes väri on tasainen.

  10. Ota 3 pursotuspussia ja täytä kukin niistä annoksella voikreemiä. Aseta sivuun yksi valkoista voikreemiä sisältävä pursotuspussi.

  11. Leikkaa pursotuspussien päät pois ja aseta valkoista ja punaista voikreemiä sisältävät pursotuspussit tyhjään pursotuspussiin. Leikkaa pää pois.

  12. Leikkaa kakku 3 kerrokseen. Pursota kaksivärinen voikreemi kakkuun aloittamalla kakun keskeltä (pyörivä kakkualusta helpottaa pursotusta).

  13. Aseta toinen kakkukerros voikreemin päälle.

  14. Toista ja aseta kolmas kakkukerros päällimmäiseksi (varmista, että asetat sen ylösalaisin).

  15. Kuorruta kakun pinta ja sivut lopulla valkoisella voikreemillä.

  16. Koristele kakun pinta karkkikeppimurskalla. Työnnä kaksi karkkikeppiä kakun päällimmäiseen kerokseen.