Skip the navigation

Kaakaofettuccine pekonin, chilin ja meiramin kera

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Cocoa fettuccine with bacon, chili and marjoram

Ihastuttava pastaresepti, jolla ihastutat vieraat juhlavalla aterialla.

Duration
Yhteensä40min
Valmistelu30min
Ruoanlaitto10min

Välineet

PastaRollerPastaRoller
PastaCuttersPastaCutters
StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

180 g

vehnäjauhoja

2

kananmunaa

20 g

kaakaojauhetta

75 g

hienoksi silputtua pekonia

50 g

gorgonzola-juustoa

25 g

salottisipulia

10 g

meiramia

2 rkl

ekstra neitsyt oliiviöljyä

ripaus

suolaa

1/2

chili

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita munat, jauhot, kaakaojauhe ja hyppysellinen suolaa yleiskoneen kulhoon. Kiinnitä kulho ja taikinakoukku yleiskoneeseen ja käynnistä kone nopeudella 2. Vaivaa 2–3 minuutin ajan. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää muutama lusikallinen vettä yksi kerrallaan.

  2. Ota taikina pois kulhosta ja leikkaa neljään osaan. Tasoittele yksi osa käsin neliönmuotoiseksi levyksi. Laita muut osat muovikelmuun, jotta ne eivät kuivu.

  3. Liitä pastamankeli yleiskoneeseen ja aseta paksuudeksi 1. Käynnistä yleiskone nopeudella 2 ja mankeloi pastataikina pastamankelilla. Taita taikina kahtia ja mankeloi se uudelleen. Tee näin useita kertoja, jotta taikina pehmenee hyvin.

  4. Lisää jälleen hieman jauhoja taikinan molemmille puolille, vaihda paksuusasetukseksi 3 ja mankeloi pastataikina pastamankelilla. Käytä sitten konetta jälleen paksuudella 3.

  5. Vaihda paksuusasetukseksi 4 ja toista toimenpiteet.

  6. Vie pastalevy fettuccineleikkurin läpi yhdellä kädellä pitäen pastasta toisella kädellä kiinni sen tullessa leikkurin läpi.

  7. Laita fettuccine jauhotetulle liinalle tasaisena ja anna kuivua useiden minuuttien ajan ennen käyttöä. Voit myös käyttää KitchenAidin pastan kuivaustelinettä.

  8. Kun pasta on kuivumassa, kiehauta suolalla maustettu vesi suuressa kattilassa.

  9. Kuumenna neljä ruokalusikallista öljyä isolla paistinpannulla ja lisää viipaloidut salottisipulit, pekoni ja murskatut chilipaprikat. Paista keskisuurella lämmöllä 3 minuutin ajan.

  10. Keitä fettuccine kiehuvassa vedessä, kuivata lävikössä ja siirrä pannulle kastikkeen joukkoon.

  11. Ruskista fettuccinea minuutin ajan, ripottele päälle meiramia ja gorgonzolajuustoa, jaa neljälle lautaselle ja tarjoile kuumana.

  12. Lisää kuorittu ja kuutioitu päärynä paistettavan pekonin joukkoon ja ripottele päälle saksanpähkinämurskaa.