Skip the navigation

Kaneli-kahvikakku

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Cinnamon Coffee Cake

Helppo ja kertakaikkisen herkullinen kakku.

Duration
Yhteensä1h5
Valmistelu5min
Ruoanlaitto1h

Välineet

StandMixerStandMixer
SifterSifter

Ainekset

Annos

200 g

kidesokeria

55 g

suolaamatonta, pehmeää voita

2

isoa kananmunaa, huoneenlämpöistä

75 g

täysrasvaista hapankermaa

240 g

vehnäjauhoja

1/2 rkl

leivinjauhetta

1/2 tl

suolaa

1/2 tl

vaniljauutetta

100 ml

kahvia

20 g

suolaamatonta, pehmeää voita (murupäällyste)

100 g

kidesokeria (murupäällyste)

1 tl

vehnäjauhoja (murupäällyste)

1 tl

kanelia (murupäällyste)

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Keitä KitchenAid-kahvinkeittimellä kahvia. Mittaa 100 ml kahvia kuppiin ja siirrä sivuun.

  2. Kiinnitä yleiskoneeseen siivilä ja vaaka -lisävaruste. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon 4-nopeudella. Siirrä sivuun.

  3. Laita voi ja sokeri yleiskoneen kulhoon ja kiinnitä vatkain. Vaahdota 4-nopeudella 1 minuutin ajan.

  4. Lisää kananmunat, ranskankerma, kahvi ja vaniljauute. Sekoita 4-nopeudella 30 sekuntia.

  5. Yhdistä märät ja kuivat ainesosat ja sekoita 2-nopeudella, kunnes ainekset ovat sekoittuneet.

  6. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun leivontavuokaan.

  7. Murupäällyste: laita vehnäjauhot, sokeri, kaneli ja voi yleiskoneen kulhoon ja kiinnitä vatkain. Sekoita, kunnes seos on murumaista.

  8. Ripottele murupäällystettä kakkutaikinan päälle.

  9. Paista kakkua esilämmitetyssä 170-asteisessa uunissa 1 tunnin ajan. Kakku on kypsä, kun hammastikkuun ei jää enää taikinaa. Anna kakun jäähtyä 20 minuuttia ennen tarjoilua.