Skip the navigation

Kasvisgratiini

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Vegetable gratin

Kokeile tätä maistuvaa, helppotekoista, terveellistä ja kermaista kasvisgratiinia.

Duration
Yhteensä1h30
Valmistelu10min
Ruoanlaitto1h20

Välineet

FoodProcessorFoodProcessor

Ainekset

Annos

2,5

sateenkaariporkkanaa

1,5

palsternakkaa

0,5

bataattia

60 g

parmesaanijuustoa

15 g

voita, kuutioina

1,5

timjamin oksaa

225 ml

kermaa

125 ml

täysmaitoa

1/2

kananmunaa

1/2 tl

suolaa

1/2 tl

mustapippuria

60 g

leipää

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Kuori porkkanat, palsternakat ja bataatti. Viipaloi vihannekset viipalointiterällä varustetulla monitoimikoneella 2-nopeudella.

  2. Murenna juusto 1-nopeudella monitoimikoneessa, jossa on ruostumattomasta teräksestä valmistettu monitoimiterä.

  3. Levitä kolmasosa viipaloiduista vihanneksista uunivuokaan. Laita vihannesten päälle kolmasosa parmesaanijuustosta, voista ja timjaminlehdistä. Toista tämä vaihe kaksi kertaa.

  4. Vatkaa kerma, maito, kananmuna, suola ja mustapippuri käsin. Levitä kermaseos gratiinin päälle.

  5. Peitä uunivuoan yläosa foliolla ja paista 60 minuuttia 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.

  6. Laita leipä monitoimikoneeseen, jossa on ruostumattomasta teräksestä valmistettu monitoimiterä, ja käytä sykäystoimintoa, kunnes leipä on murentunut hienoksi.

  7. Ripottele murut gratiinin päälle. Paista gratiinia vielä 20 minuuttia ilman foliota.