Skip the navigation

Keltainen gazpacho

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Yellow gazpacho

Gazpacho-keitoissa yhdistyvät raikkaus ja terveellisyys, ja tämä keltainen versio tuo vaihtelua ruokapöytään.

Duration
Yhteensä15min
Valmistelu15min

Välineet

FoodStrainerFoodStrainer
StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

100 g

kirsikkatomaatteja

150 g

keltamaltoisia persikoita

100 g

keltaista paprikaa

25 g

leipäkrutonkeja

1/2 tl

jauhettua kurkumaa

4 rkl

ekstra neitsyt oliiviöljyä

2 rkl

valkoviinietikkaa

1/3 tl

suolaa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Liitä hedelmä- ja vihannespuserrin KitchenAid-yleiskoneeseen. Laita lisäosan alle kulho (käytä yleiskoneen mukana toimitettua teräskulhoa) ja toinen pienempi kulho putkilo-osan eteen, josta hedelmäliha tulee ulos.

  2. Käynnistä yleiskone nopeudella 5 ja lisää kirsikkatomaatit.

  3. Leikkaa persikat kahtia, poista kivi ja leikkaa viipaleiksi. Laita viipaleet syöttösuppiloon ja paina tarvittaessa varovasti painimella.

  4. Lisää paprikasuikaleet ja toista toimenpiteet.

  5. Lisää puserretun mehun joukkoon 2 ruokalusikallista etikkaa, 4 ruokalusikallista öljyä, 1/3 teelusikallista pöytäsuolaa ja 1/2 teelusikallista kurkumaa. Sekoita hyvin.

  6. Jaa neljään lasiin ja tarjoile krutonkien kera.

  7. Tähän reseptiin kannattaa lisätä chiliä: laita lasiin jääkuutioita ja 3–4 tippaa Tabasco-kastiketta. Sekoita ja tarjoile.