Kesäkurpitsafritterit
Helppotekoiset kesäkurpitsafritterit sopivat erinomaisesti lounaaksi tai iltapäivän välipalaksi.
Välineet
Ainekset
Annos
1 keskikokoinen
kesäkurpitsa
1
kananmuna
3 rkl
nostatusainetta sisältäviä jauhoja
1/2 tl
merisuolaa
30 g
parmesaania
1,5 rkl
oliiviöljyä
Vaiheittaiset ohjeet
Paloittele kesäkurpitsat pitkittäin neljään osaan.
Kiinnitä yleiskoneeseen monitoimikoneen raastinlevy.
Käännä nopeudensäätövipu kohtaan 4 ja työnnä kesäkurpitsat monitoimikoneen lisäosan läpi. Irrota monitoimikoneen lisäosa.
Riko munat yleiskoneen kulhoon kesäkurpitsojen sekaan. Lisää parmesaanijuusto, jauhot ja suola.
Kiinnitä vatkain. Käännä nopeudensäätövipu kohtaan 4 ja sekoita minuutti.
Lämmitä oliiviöljy pannulla keskikorkealla lämmöllä. Tee kesäkurpitsaseoksesta reilun ruokalusikallisen kokoisia kekoja ja laita ne pannulle. Paista frittereitä molemmilta puolilta 1–2 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.
Tarjoile jogurtin kanssa.