Kikherne- ja punajuurihummus
Tämä täyteläinen hummus on värikäs ja maukas tarjoiltava juhliin.
Välineet
Ainekset
Annos
1/2
punajuuri
40 g
tahinia
30 ml
sitruunamehua
30 g
ricottaa
150 g
kikherneitä, valutettuna ja huuhdeltuna
1/2
valkosipulin kynsi
suolaa
pippuria
Vaiheittaiset ohjeet
Tee punajuureen reikiä veitsellä.
Kääri se folioon ja paista 60 minuuttia 220-asteisessa esilämmitetyssä uunissa. Kokeile veitsellä, että punajuuri on pehmennyt.
Anna jäähtyä ja kuori.
Lisää KitchenAid K400 -tehosekoittimen kannuun tahini, sitruunamehu, ricotta, kikherneet, valkosipuli, punajuuri sekä suola ja pippuri.
Sekoita nopeudella 5, kunnes hummus on tasaista.