Korvapuustit
Mikään ei voita tuoreeltaan leivottujen kanelipullien tuoksua.
Välineet
Ainekset
Annos
345 g
vehnäjauhoja
60 g
hienoa sokeria
1 tl
suolaa
9 g
kuivahiivaa
120 ml
vettä
60 ml
maitoa
30+105 g
voita
1
kananmuna
3 rkl
kanelia
120 g
vaaleanruskeaa sokeria
Vaiheittaiset ohjeet
Kiinnitä yleiskoneeseen siivilä ja vaaka -lisävaruste. Siivilöi jauhot kulhoon.
Laita kulhoon hieno sokeri, suola ja hiiva.
Laita vesi, maito ja pieni määrä voita mikroaaltouuniin ja kuumenna, kunnes voi on sulanut.
Kiinnitä yleiskoneeseen taikinakoukku.
Kaada maitoseos jauhoseokseen ja käännä nopeudensäätövipu kohtaan 4. Sekoita 4 minuuttia.
Nosta nopeuteen 6 ja sekoita vielä 3 minuuttia.
Lisää kananmuna ja sekoita vielä 1 minuutin ajan.
Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa käsin minuutin ajan. Anna kohota lämpimässä 10 minuutin ajan.
Kiinnitä silikonireunainen vatkain yleiskoneeseen ja sekoita jäljellä oleva voi, vaaleanruskea sokeri ja kaneli nopeudella 4, kunnes seos on tasainen.
Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi. Leikkaa reunat siisteiksi tarvittaessa. Levitä sokeriseos taikinan päälle.
Kieritä taikina rullalle ja leikkaa leveiksi siivuiksi. Aseta siivut voideltuun leivontavuokaan. Anna nousta 1 tunti.
Paista esilämmitetyssä 170-asteisessa uunissa 25 minuuttia.