Skip the navigation

Kotitekoinen baklava

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Homemade Baklava

Duration
Yhteensä1h45
Valmistelu30min
Ruoanlaitto1h15

Välineet

StandMixerStandMixer

Ainekset

400 g

hunajaa

170 g

sokeria

4

mausteneilikkaa

1

sitruuna

2 tl

kanelia

500 g

vehnäjauhoja

50 ml

oliiviöljyä

360 ml

lämmintä vettä

1 tl

suolaa

1,5 rkl

valkoviinietikkaa

400 g

murskattuja pekaanipähkinöitä

300 g

murskattuja saksanpähkinöitä

200 g

sulatettua voita

2 rkl

maissitärkkelystä

250 ml

vettä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita vesi, hunaja, 120 g sokeria, 1 teelusikallinen jauhettua kanelia, yhden sitruunan mehu ja mausteneilikat pieneen kattilaan. Kiehauta seos ja kypsennä sitä viisi minuuttia keskilämmöllä. Anna jäähtyä.

  2. Kiinnitä taikinavatkain yleiskoneeseen. Lisää yleiskoneen kulhoon 480 g jauhoja, oliiviöljyä, suolaa, etikkaa ja lämmintä vettä.

  3. Sekoita nopeudella 2, kunnes taikina alkaa muodostua. Jatka sekoittamista 2 minuutin ajan. Anna taikinan levätä tunnin ajan huoneenlämmössä muovikelmulla peitettynä.

  4. Sekoita maissitärkkelykseen 20 g jauhoja ja ripottele pinnalle. Siirrä taikina kevyesti jauhotetulle alustalle. Jaa taikina yhtä suuriksi palloiksi (noin 24 kpl) ja kauli ne erittäin ohuiksi jauhotetulla pinnalla. Leikkaa taikina käyttämäsi uunipellin kokoiseksi. Siirrä sivuun.

  5. Sekoita kulhossa rouhitut pekaanipähkinät ja saksanpähkinät 50 grammaan sokeria ja teelusikalliseen jauhettua kanelia.

  6. Voitele uunipelti voisulalla ja lisää 6 kerrosta filo-taikinaa. Voitele jokainen taikinakerros voisulalla ennen seuraavan kerroksen lisäämistä.

  7. Ripottele päälle 1/3 pähkinäseoksesta ja peitä 6 kerroksella filo-taikinaa. Voitele jokainen taikinakerros voisulalla ennen seuraavan kerroksen lisäämistä. Jatka, kunnes pähkinäseos on loppu, ja viimeistele 6 filo-taikinakerroksella (sivele voisulalla ennen uuden kerroksen lisäämistä).

  8. Leikkaa baklava timantinmuotoisiksi paloiksi ja paista 160-asteisessa uunissa 1 tunti ja 15 minuuttia.

  9. Ota paistos uunista ja levitä jäähdytetty hunajasiirappi heti tasaisesti kuuman baklavan päälle. Anna baklavan jäähtyä kokonaan peittämättä huoneenlämmössä.