Skip the navigation

Kotitekoinen ratatouille

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Homemade ratatouille

Täyteläinen klassikkoruoka Provencesta – sekoitus kauden vihanneksia tarjoaa täydellisen siirtymän loppukesästä syksyyn.

Duration
Yhteensä1h20
Valmistelu20min
Ruoanlaitto1h

Välineet

FoodProcessorFoodProcessor

Ainekset

Annos

450 g

munakoisoa

280 g

kesäkurpitsaa (2 kpl)

400 g

keltaista kurpitsaa (2 kpl)

150 g

punaista paprikaa (1 kpl)

150 g

oranssia paprikaa (1 kpl)

280 g

keltaista sipulia (1 kpl)

3

valkosipulin kynttä

1,1 kg

tomaatteja (4-5 kpl)

4

vartta tuoretta timjamia

2

laakerinlehteä

1 rkl

suolaa

125 ml

oliiviöljyä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lämmitä uuni 190 asteeseen.

  2. Valmistele vihannekset: Kiinnitä kuutiointisarja KitchenAidin 3,1 litran monitoimikoneeseen. Sulje kansi ja käytä laitetta matalalla nopeudella. Laita munakoison viipaleet syöttöputkeen ja kuutioi ne. Sammuta laite ja kaada kuutioidut munakoisot ensimmäiseen vuokaan. Kiinnitä kuutiointisarja taas laitteeseen ja sulje kansi. Käytä laitetta matalalla nopeudella. Laita kesäkurpitsa ja keltainen kurpitsa syöttöputkeen. Kaada kuutiot toiseen vuokaan. Toista käsittely paprikalle ja kaada kuutioidut paprikat kolmanteen vuokaan. Valuta 2–3 ruokalusikallista oliiviöljyä jokaiseen vuokaan vihannesten päälle ja sekoita käsin niin, että kaikki vihannekset ovat kauttaaltaan öljyssä. Laita vuoat esilämmitettyyn uuniin ja paista 25–30 minuuttia tai kunnes vihannekset ovat pehmenneet ja reunoilta rusehtavat.

  3. Sillä aikaa kun vihannekset ovat uunissa, karamellisoi sipulit ja valkosipulit ja valmistele tomaatit. Kuumenna pataa korkealla keskilämmöllä. Lisää 2 ruokalusikallista oliiviöljyä pataan ja lisää sipuliviipaleet. Kuullota sipuleita korkealla keskilämmöllä noin 2–3 minuuttia välillä sekoittaen, vähennä sitten hieman lämpöä. Kypsennä sipuleita ja sekoita noin 5 minuutin välein. Irrota samalla lastalla pannun pohjalle muodostunut sakka ja sekoita se sipuleihin. Kun olet kypsentänyt niitä noin 20 minuuttia, lisää timjamin varsi ja hienonnettu valkosipuli ja anna karamellisoitua vielä 3–4 minuutin ajan.

  4. Sillä aikaa kun sipulit kypsyvät, valmistele tomaatit. Kiehauta pieni määrä vettä ja laita lieden viereen kulhollinen vettä ja jäitä. Tipauta tomaatti kiehuvaan veteen noin 10 sekunnin ajaksi ja siirrä se reikäkauhalla nopeasti jääveteen. Tee sama kaikille tomaateille. Poista tomaattien kuoret käsin ja heitä kuoret pois. Puolita tomaatit ja poista siemenet. Kiinnitä monitoimiterä monitoimikoneeseen ja lisää tomaatit. Sekoita kunnes tomaattisose on tasaista.

  5. Kun sipulit ovat karamellisoituneet (niiden tulisi olla kullanruskeita ja kooltaan pienentyneitä), lisää soseutetut tomaatit, laakerinlehdet ja suola pataan. Sekoita. Lisää sitten kaikki paahdetut vihannekset pataan. Lisää 125 ml oliiviöljyä, sekoita hyvin ja laita kansi päälle. Nosta lämpöä hieman ja anna padan kiehua hiljalleen, laske sitten lämpöä taas keskitasolle ja kypsennä kannella peitettynä vielä 30–45 minuuttia.

  6. Tarjoile rapean leivän kanssa ja valuta vielä hieman oliiviöljyä päälle.