Skip the navigation

Kotitekoiset täytetyt paprikat

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
stuffedbellpepper_thumbnail.jpg

Ihanan maukas illallinen. Tarjoile leivän ja yksinkertaisen tomaattikastikkeen kanssa.

Duration
Yhteensä55min
Valmistelu20min
Ruoanlaitto35min

Välineet

StandMixerStandMixer
MeatGrinderMeatGrinder

Ainekset

Annos

3

punaista paprikaa

500 g

pala naudanlihaa

2

sipulia

2

valkosipulinkynttä

150 g

pekonia (sianliha)

1 kourallinen

basilikaa

2 tl

suolaa

1,5 tl

pippuria

100 g

parmesaanijuustoa

3 rkl

oliiviöljyä

600 g

kirsikkatomaatteja tölkistä

30 g

tomaattipyreetä

250 g

keitettyä riisiä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Leikkaa paprikoiden päät irti ja poista siemenet. Aseta paprikat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 10 minuuttia 190-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat hieman alikypsiä.

  2. Syötä naudanliha, sipuli, valkosipuli, basilika ja pekoni lihamyllyn syöttösuppiloon. Käytä lihamyllyssä keskihienoa jauhatuslevyä. Käytä hienoa jauhatuslevyä ja syötä parmesaani lihamyllyyn. Jätä 3 ruokalusikallista juustoa sivuun myöhempää käyttöä varten. Sekoita kaikki jauhetut ainekset yhteen.

  3. Kuumenna oliiviöljy ja paista liha ruskeaksi. Lisää tölkkitomaatit ja keitetty riisi ja paista vielä 8 minuuttia.

  4. Täytä esikypsennetyt paprikat lihaseoksella. Aseta paprikat uunipellille ja paista 25 minuuttia 190 asteessa. Ripottele loppu juusto paprikoiden päälle, kun ne ovat olleet uunissa 15 minuuttia.