Kotitekoiset täytetyt paprikat
Ihanan maukas illallinen. Tarjoile leivän ja yksinkertaisen tomaattikastikkeen kanssa.
Välineet
Ainekset
Annos
3
punaista paprikaa
500 g
pala naudanlihaa
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
150 g
pekonia (sianliha)
1 kourallinen
basilikaa
2 tl
suolaa
1,5 tl
pippuria
100 g
parmesaanijuustoa
3 rkl
oliiviöljyä
600 g
kirsikkatomaatteja tölkistä
30 g
tomaattipyreetä
250 g
keitettyä riisiä
Vaiheittaiset ohjeet
Leikkaa paprikoiden päät irti ja poista siemenet. Aseta paprikat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 10 minuuttia 190-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat hieman alikypsiä.
Syötä naudanliha, sipuli, valkosipuli, basilika ja pekoni lihamyllyn syöttösuppiloon. Käytä lihamyllyssä keskihienoa jauhatuslevyä. Käytä hienoa jauhatuslevyä ja syötä parmesaani lihamyllyyn. Jätä 3 ruokalusikallista juustoa sivuun myöhempää käyttöä varten. Sekoita kaikki jauhetut ainekset yhteen.
Kuumenna oliiviöljy ja paista liha ruskeaksi. Lisää tölkkitomaatit ja keitetty riisi ja paista vielä 8 minuuttia.
Täytä esikypsennetyt paprikat lihaseoksella. Aseta paprikat uunipellille ja paista 25 minuuttia 190 asteessa. Ripottele loppu juusto paprikoiden päälle, kun ne ovat olleet uunissa 15 minuuttia.