Kreikkalainen salaatti
Tämä raikas ja kirpeä kreikkalainen salaatti on täydellinen kuumana kesäpäivänä.
Välineet
Ainekset
Annos
1
kurkku
1/2
punasipuli
200 g
kirsikkatomaatteja
200 g
fetaa
100 g
kalamata-oliiveja
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
punaviinietikkaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
pippuria
1/2 tl
kuivattua oreganoa
60 ml
oliiviöljyä
Vaiheittaiset ohjeet
Aseta käännettävä raastin-/viipalointilevy monitoimikoneeseen ja viipaloi kurkku nopeudella 2.
Laita kurkkuviipaleet salaattikulhoon.
Viipaloi punasipuli samalla levyllä nopeudella 2. Lisää kulhoon.
Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Lisää kulhoon.
Lisää kalamata-oliivit.
Leikkaa fetajuusto kuutioiksi. Lisää kulhoon.
Sekoita punaviinietikka, sitruunamehu, kuivattu oregano, suola ja pippuri pienessä kulhossa. Lisää oliiviöljyä hitaasti sekoittamisen aikana.
Kaada kastike salaatin päälle.
Sekoita ainekset keskenään ja tarjoile paahdettujen pitaleipien kanssa.