Skip the navigation

Lihamureke

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Meatloaf

Lihamureke on todellista lohturuokaa!

Duration
Yhteensä1h25
Valmistelu15min
Ruoanlaitto1h10

Välineet

FoodProcessorFoodProcessor

Ainekset

Annos

1

sipuli

2 kynttä

valkosipulia

1 rkl

voita

100 g

leipää

tuoretta timjamia

1 kg

naudanjauhelihaa

1 tsp

paprikajauhetta

1 rkl

worcestershire-kastiketta

1

kananmuna

1 tl

pippuria

1 tl

suolaa

250 ml

maitoa

1,5 rkl

ketsuppia

1,5 rkl

ruskeaa sokeria

1,5 rkl

sinappia

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli karkeasti.

  2. Laita ne monitoimikoneeseen, jossa on ruostumattomasta teräksestä valmistettu monitoimiterä. Käytä sykäystoimintoa, kunnes sipuli ja valkosipuli ovat hienontuneet.

  3. Sulata voi paistinpannulla ja paista sipuli ja valkosipulit keskilämmöllä, kunnes ne ovat ruskistuneet.

  4. Laite leipä ja timjami monitoimikoneeseen, jossa on ruostumattomasta teräksestä valmistettu monitoimiterä. Sekoita 1-nopeudella, kunnes leipä murentuu hienoksi. Siirrä sivuun.

  5. Lisää vatkaimella varustettuun yleiskoneeseen jauheliha, paprikajauhe, worcesterkastike, kananmuna, paistettu sipuli ja valkosipuli, leivänmurut, pippuri, suola ja puolet maidosta.

  6. Sekoita 2-nopeudella ja kaada loput maidosta hitaasti joukkoon.

  7. Laita liha leivinpaperilla vuoratulle leivinpellille ja muotoile se käsin murekkeen malliseksi. Kaiverra murekkeen pintaan kuvio terävällä veitsellä.

  8. Paista 35 minuuttia 160-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.

  9. Sekoita erillisessä kulhossa ketsuppi, fariinisokeri ja sinappi lusikalla.

  10. Kuorruta lihamurekkeen yläosa reilulla määrällä kastiketta, kun se on ollut uunissa 35 minuuttia. Laita lihamureke takaisin uuniin ja paista vielä 35 minuuttia.