Lihamureke
Lihamureke on todellista lohturuokaa!
Välineet
Ainekset
Annos
1
sipuli
2 kynttä
valkosipulia
1 rkl
voita
100 g
leipää
tuoretta timjamia
1 kg
naudanjauhelihaa
1 tsp
paprikajauhetta
1 rkl
worcestershire-kastiketta
1
kananmuna
1 tl
pippuria
1 tl
suolaa
250 ml
maitoa
1,5 rkl
ketsuppia
1,5 rkl
ruskeaa sokeria
1,5 rkl
sinappia
Vaiheittaiset ohjeet
Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli karkeasti.
Laita ne monitoimikoneeseen, jossa on ruostumattomasta teräksestä valmistettu monitoimiterä. Käytä sykäystoimintoa, kunnes sipuli ja valkosipuli ovat hienontuneet.
Sulata voi paistinpannulla ja paista sipuli ja valkosipulit keskilämmöllä, kunnes ne ovat ruskistuneet.
Laite leipä ja timjami monitoimikoneeseen, jossa on ruostumattomasta teräksestä valmistettu monitoimiterä. Sekoita 1-nopeudella, kunnes leipä murentuu hienoksi. Siirrä sivuun.
Lisää vatkaimella varustettuun yleiskoneeseen jauheliha, paprikajauhe, worcesterkastike, kananmuna, paistettu sipuli ja valkosipuli, leivänmurut, pippuri, suola ja puolet maidosta.
Sekoita 2-nopeudella ja kaada loput maidosta hitaasti joukkoon.
Laita liha leivinpaperilla vuoratulle leivinpellille ja muotoile se käsin murekkeen malliseksi. Kaiverra murekkeen pintaan kuvio terävällä veitsellä.
Paista 35 minuuttia 160-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.
Sekoita erillisessä kulhossa ketsuppi, fariinisokeri ja sinappi lusikalla.
Kuorruta lihamurekkeen yläosa reilulla määrällä kastiketta, kun se on ollut uunissa 35 minuuttia. Laita lihamureke takaisin uuniin ja paista vielä 35 minuuttia.