Lohitartar ananaksen ja makean soijakastikkeen kera
Hedelmäinen maku tekee tästä lohitartarista poikkeuksellisen raikkaan alkupalan.
Välineet
Ainekset
Annos
250 g
nahattomia lohifileitä
100 g
ananasviipaleita
1/2
kevätsipuli
10 g
korianteria
2 rkl
ekstra neitsyt oliiviöljyä
2 cl
limen mehua
1 rkl
makeaa soijakastiketta
ripaus
merisuolaa
Vaiheittaiset ohjeet
Kiinnitä karkea jauhatuslevy lihamyllyyn ja liitä lisävaruste KitchenAid-yleiskoneeseen. Laita syöttölautanen lisävarusteen päälle ja keskikokoinen kulho lisävarusteen alle.
Kuori ananasviipaleet ja pese korianteri ja kevätsipuli.
Käynnistä yleiskone nopeudella 3.
Jauha ainesosat järjestyksessä: ensin yrtit, sitten ananas ja lopuksi lohi.
Mausta limettimehulla, makealla soijakastikkeella, suolalla ja 2 ruokalusikallisella öljyä ja sekoita hyvin lohen joukkoon.
Jaa tartar tasaisesti neljälle jäähdytetylle lautaselle ja muodosta siitä tasaisia ympyröitä pyöreän muotin tai lastan avulla.
Saat kiinteämmän koostumuksen, kun jähmetät lohen pakastimessa (n. -5 °C) ennen jauhatusta.