Edellinen sivu

Maailman paras vaniljajäätelö

Etsitkö kermaisinta ja parhaimman makuista vaniljajäätelöreseptiä? Täältä löytyy –.

Aloita valmistus

Työkalut

Tiedot

7

Ainesosat

5

Vaihetta

Aika

45'

Esivalmistelut

10'

Kypsennys

55'

Yhteensä

Ainesosat

  • 400 mlvispikermaa
  • 400 mltäysmaitoa
  • 130 gsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlvaniljatahnaa
  • 1vaniljatanko
  • 5munankeltuaiset
Tee nyt
  • Vaihe 1

    Lisää kerma, maito, sokeri, vaniljatahna ja suola kattilaan. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja raaputa siemenet pois. Lisää siemenet kattilaan. Leikkaa vaniljatanko kahteen osaan ja lisää kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä sekoittaen, kunnes sokeri sulaa. Älä kiehauta.

  • Vaihe 2

    Laita keltuaiset lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon ja sekoita nopeudella 4 kahden minuutin ajan.

  • Vaihe 3

    Kun yleiskone on käynnissä, kaada hitaasti 200 ml lämmintä seosta kananmunien sekaan. Kaada kananmunaseos takaisin kattilaan ja kypsennä keskilämmöllä sekoittaen puulusikalla, kunnes seos sakenee kastikemaiseksi. Tämä kestää noin 15 minuuttia. Älä kiehauta.

  • Vaihe 4

    Siirrä jäätelöseos ilmatiiviiseen astiaan ja anna jäähtyä kokonaan. Laita jääkaappiin ja jäähdytä yön yli. Poista vaniljatanko.

  • Vaihe 5

    Kiinnitä jäädytetty KitchenAid-jäätelökone yleiskoneeseen. Laita kone sekoitusnopeudelle ja kaada kylmä vaniljajäätelöseos pakastuskulhoon, kun kone on käynnissä. Anna yleiskoneen sekoittaa jäätelöseosta 20 minuuttia, kunnes jäätelö on koostumukseltaan pehmismäistä. Siirrä jäätelö astiaan ja laita pakastimeen 4 tunniksi, tai kunnes se on kiinteää.

Suosituimmat ruokamme

Jaa makuhoukutukset ja ruoanlaiton ilo näiden hyväksi todettujen, kotikokkien suosimien reseptien avulla. Nautit ruokailijoiden tyytyväisistä hymyistä lähes yhtä paljon kuin herkullisista mauista.

Mango-basilikasorbetti

Tässä täyteläisen pehmeässä mangosorbetissa on kermainen rakenne, joka muistuttaa jäätelöä. Siinä ei...

  • 30' Valmistelu
  • 5' Kypsennys

Ricotta- ja salviagratinoidut pastarullat

Tämä yllättävä ja vaativampi resepti sopii hyvin kevyelle lounaalle perheen ja ystävien kesken.

  • 45' Valmistelu
  • 30' Kypsennys

Melonia, granaattiomenaa ja fetasalaattia

Tämä salaatti on tuoreuden perikuva, mutta täyteläisen suolaisen fetajuuston ansiosta siinä on myös makua.

  • 15' Valmistelu

Maailman paras vaniljajäätelö

Vaihe 1

Lisää kerma, maito, sokeri, vaniljatahna ja suola kattilaan. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja raaputa siemenet pois. Lisää siemenet kattilaan. Leikkaa vaniljatanko kahteen osaan ja lisää kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä sekoittaen, kunnes sokeri sulaa. Älä kiehauta.

Vaihe 2

Laita keltuaiset lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon ja sekoita nopeudella 4 kahden minuutin ajan.

Vaihe 3

Kun yleiskone on käynnissä, kaada hitaasti 200 ml lämmintä seosta kananmunien sekaan. Kaada kananmunaseos takaisin kattilaan ja kypsennä keskilämmöllä sekoittaen puulusikalla, kunnes seos sakenee kastikemaiseksi. Tämä kestää noin 15 minuuttia. Älä kiehauta.

Vaihe 4

Siirrä jäätelöseos ilmatiiviiseen astiaan ja anna jäähtyä kokonaan. Laita jääkaappiin ja jäähdytä yön yli. Poista vaniljatanko.

Vaihe 5

Kiinnitä jäädytetty KitchenAid-jäätelökone yleiskoneeseen. Laita kone sekoitusnopeudelle ja kaada kylmä vaniljajäätelöseos pakastuskulhoon, kun kone on käynnissä. Anna yleiskoneen sekoittaa jäätelöseosta 20 minuuttia, kunnes jäätelö on koostumukseltaan pehmismäistä. Siirrä jäätelö astiaan ja laita pakastimeen 4 tunniksi, tai kunnes se on kiinteää.

top
Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.