Manteli-cashew-vaniljamaito
Tee helposti suosikkijuomaasi kotona. Nauti vaikkapa myslin tai jääkahvin kanssa.
Välineet
Ainekset
Annos
75 g
manteleita, paahtamattomia
75 ml
cashewpähkinöitä, paahtamattomia
800 ml
vettä
1 tl
vaniljatahnaa
1 rkl
agavesiirappia
Vaiheittaiset ohjeet
Laita mantelit ja cashewpähkinät astiaan ja peitä ne vedellä. Liota yön yli huoneenlämmössä tai jääkaapissa 24 tunnin ajan.
Siivilöi pähkinät ja kaada vesi pois. Huuhtele juoksevan veden alla hetken.
Laita pähkinät K400-tehosekoittimen kannuun. Lisää suodatettua vettä. Sekoita 5-nopeudella 1–2 minuuttia, kunnes seos on tasaista.
Vuoraa siivilä puhtaalla harsokankaalla. Kaada pähkinämaito siivilään ja anna sen valua harsokankaan läpi.
Lisää vaniljatahnaa ja agavesiirappia ja sekoita. Siirrä suljettuun pulloon ja säilytä jääkaapissa enintään neljä päivää.