Myskikurpitsapastakastike
Tämä maistuva pastakastike saa makua tuoreesta salviasta ja paahdetuista hasselpähkinöistä.
Välineet
Ainekset
Annos
1
sipuli
2 kynttä
valkosipulia
1 rkl
oliiviöljyä
1
myskikurpitsa
1/2 tl
mustapippuria
1/2 tl
suolaa
1 l
kanalientä
8 lehteä
tuoretta salviaa
30 g
paahdettuja hasselpähkinöitä pilkottuna
4 rkl
raastettua parmesaania
Vaiheittaiset ohjeet
Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulit karkeasti. Kuumenna oliiviöljy isossa kattilassa. Kypsennä sipulia ja valkosipulia noin 5 minuuttia.
Kuori myskikurpitsa, poista siemenet ja leikkaa suuhun sopiviksi paloiksi.
Lisää myskikurpitsa ja mausteet kattilaan.
Kypsennä kurpitsaa 10 minuuttia ja lisää liemi niin että kasvikset peittyvät.
Keitä hiljalleen, kunnes liemestä on haihtunut 2/3.
Siirrä seos tehosekoittimen kannuun ja sekoita nopeudella 4, kunnes kastike on aivan tasainen.
Keitä haluamaasi pastaa ja kaada keitetyn pastan päälle kastiketta.
Pilko salvia ja hasselpähkinät. Ripottele ne pastan päälle. Viimeistele parmesaanijuustoraasteella.