Skip the navigation

Punajuuri-nauriscarpaccio anjovis-mantelipestokastikkeen kera

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Turnip and beetroot carpaccio with anchovy and almonds pesto sauce

Vaikka punajuuret ja nauriit eivät ole varsinaisesti superfoodia, niissä on runsaasti ravintoaineita. Ne ovat mainioita salaateissa, joihin ne tuovat syvän maanläheisen aromin, runsaasti rapeutta ja omalaatuisen värinsä.

Duration
Yhteensä15min
Valmistelu15min

Välineet

FoodProcessorAttachmentFoodProcessorAttachment
StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

50 g

parmesaanikuutioita

1

nauris

2

punajuurta

25 g

mantelijauhoja

1 tl

anjovistahnaa

1 tl

silputtua persiljaa

4 rkl

ekstra neitsyt oliiviöljyä

ripaus

pippuria

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Liitä käännettävällä raasto- ja suikalointilevyllä varustettu monitoimilisävaruste KitchenAid-yleiskoneeseen. Laita kulho lisäosan alle.

  2. Käynnistä yleiskone nopeudella 3 ja lisää parmesaanikuutiot. Paina painimella.

  3. Pese ja huuhtele nauriit ja punajuuret huolellisesti, jotta niihin ei jää multaa.

  4. Vaihda käännettävän raasto- ja suikalointilevyn tilalle Exact Slice -järjestelmän levy. Siirrä raasto- ja suikalointilevyn ulkoista säätövipua vasemmalle, jotta saat ohuempia suikaleita.

  5. Laita kulho lisävarusteen alle ja käynnistä yleiskone nopeudella 4. Lisää sitten kasvikset yksi kerrallaan ja paina tarvittaessa varovasti painimella.

  6. Laita pieneen kulhoon anjovistahna, mantelijauhot, neljä ruokalusikallista öljyä ja hienonnettu persilja. Sekoita hyvin.

  7. Jaa neljälle lautaselle ja ripottele parmesaaniraastetta päälle.

  8. Ripottele päälle mantelikastiketta, koristele tuoreella jauhetulla mustapippurilla ja tarjoile välittömästi.

  9. Haluatko panostaa tähän ruokalajiin? Sekoita pienessä kulhossa ¼ kupillinen majoneesia, wasabitahnaa ja valkosipulia ja levitä seos ruoan päälle. Ripottele päälle jauhettua hasselpähkinää.