Paahdettu kurpitsakeitto
Kermainen keitto, joka on täynnä kurpitsan makua.
Välineet
Ainekset
Annos
200 g
myskikurpitsaa
2 tbsp
oliiviöljyä
350 ml
kasvislientä
1/4
sipuli
kermaa ja kurpitsan siemeniä koristeeksi
Vaiheittaiset ohjeet
Kuori myskikurpitsa ja viipaloi se. Leikkaa viipaleet puoliksi.
Laita leivinpaperi uunipellille. Asettele myskikurpitsa pellille.
Pirskota oliiviöljyä myskikurpitsan päälle ja paahda noin 45–50 minuuttia 200-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.
Kaada kasvisliemi tehosekoittimen kannuun. Lisää sipuli ja paahdettu myskikurpitsa.
Kypsennä keittoa tehosekoittimessa, kunnes ohjelma on valmis.
Kaada keitto kulhoihin.
Pirskota kermaa keiton pinnalle ja viimeistele siemenillä.