Skip the navigation

Pasteis de nata -leivokset

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
pasteisdenata_thumbnail.jpg

Näissä portugalilaisissa leivoksissa on kuohkea taikinakuori ja makea kermatäyte.

Duration
Yhteensä45min
Valmistelu30min
Ruoanlaitto15min

Välineet

StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

240 ml

vettä

340 g

hienoa sokeria

1 tl

jauhettua kanelia

60 g

vehnäjauhoja

500 ml

maitoa

8

munankeltuaista

300 g

voitaikinaa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Tämä resepti riittää 12 pasteis de nata -leivokseen.

  2. Lisää vesi, hieno sokeri, kaneli ja yhden sitruunan kuori pieneen kattilaan. Keitä hiljalleen 15 minuuttia. Siivilöi ja siirrä sivuun.

  3. Lisää jauhot ja 100 ml maitoa pieneen kattilaan ja vatkaa koko ajan keskilämmöllä. Odota, kunnes seos on saostunut, ennen kuin lisäät maitoa. Toista, kunnes kaikki maito on lisätty.

  4. Kaada saostettu maitoseos yleiskoneen kulhoon, jossa on lankavispilä. Sekoita nopeudella 1 ja valuta hitaasti sekaan kanelisiirappi ja munankeltuaiset.

  5. Kauli voitaikina suorakulmioksi ja rullaa se. Viipaloi 12 osaan.

  6. Paina taikina muffinivuokaan sormillasi. Lisää jokaiseen leivonnaiseen 3/4 kermatäytettä.

  7. Paista leivonnaisia 15 minuuttia 250 asteessa, kunnes kuori on kullanruskea ja täyte reunoilta jähmettynyt mutta keskeltä hieman hyytelömäinen.