Edellinen sivu

Pasteis de nata -leivokset

Näissä portugalilaisissa leivoksissa on kuohkea taikinakuori ja makea kermatäyte.

Aloita valmistus

Työkalut

Tiedot

8

Ainesosat

7

Vaihetta

Aika

30'

Esivalmistelut

15'

Kypsennys

45'

Yhteensä

Ainesosat

  • 240 mlvettä
  • 340 ghienoa sokeria
  • 1 tljauhettua kanelia
  • 1sitruunaa
  • 60 gvehnäjauhoja
  • 500 mlmaitoa
  • 8munankeltuaista
  • 300 gvoitaikina
Tee nyt
  • Vaihe 0

    Tämä resepti riittää 12 pasteis de nata -leivokseen.

  • Vaihe 1

    Lisää vesi, hieno sokeri, kaneli ja yhden sitruunan kuori pieneen kattilaan. Keitä hiljalleen 15 minuuttia. Siivilöi ja siirrä sivuun.

  • Vaihe 2

    Lisää jauhot ja 100 ml maitoa pieneen kattilaan ja vatkaa koko ajan keskilämmöllä. Odota, kunnes seos on saostunut, ennen kuin lisäät maitoa. Toista, kunnes kaikki maito on lisätty.

  • Vaihe 3

    Kaada saostettu maitoseos yleiskoneen kulhoon, jossa on lankavispilä. Sekoita nopeudella 1 ja valuta hitaasti sekaan kanelisiirappi ja munankeltuaiset.

  • Vaihe 4

    Kauli voitaikina suorakulmioksi ja rullaa se. Viipaloi 12 osaan.

  • Vaihe 5

    Paina taikina muffinivuokaan sormillasi. Lisää jokaiseen leivonnaiseen 3/4 kermatäytettä.

  • Vaihe 6

    Paista leivonnaisia 15 minuuttia 250 asteessa, kunnes kuori on kullanruskea ja täyte reunoilta jähmettynyt mutta keskeltä hieman hyytelömäinen.

Suosituimmat ruokamme

Jaa makuhoukutukset ja ruoanlaiton ilo näiden hyväksi todettujen, kotikokkien suosimien reseptien avulla. Nautit ruokailijoiden tyytyväisistä hymyistä lähes yhtä paljon kuin herkullisista mauista.

Mango-basilikasorbetti

Tässä täyteläisen pehmeässä mangosorbetissa on kermainen rakenne, joka muistuttaa jäätelöä. Siinä ei...

  • 30' Valmistelu
  • 5' Kypsennys

Ricotta- ja salviagratinoidut pastarullat

Tämä yllättävä ja vaativampi resepti sopii hyvin kevyelle lounaalle perheen ja ystävien kesken.

  • 45' Valmistelu
  • 30' Kypsennys

Melonia, granaattiomenaa ja fetasalaattia

Tämä salaatti on tuoreuden perikuva, mutta täyteläisen suolaisen fetajuuston ansiosta siinä on myös makua.

  • 15' Valmistelu

Pasteis de nata -leivokset

Vaihe 0

Tämä resepti riittää 12 pasteis de nata -leivokseen.

Vaihe 1

Lisää vesi, hieno sokeri, kaneli ja yhden sitruunan kuori pieneen kattilaan. Keitä hiljalleen 15 minuuttia. Siivilöi ja siirrä sivuun.

Vaihe 2

Lisää jauhot ja 100 ml maitoa pieneen kattilaan ja vatkaa koko ajan keskilämmöllä. Odota, kunnes seos on saostunut, ennen kuin lisäät maitoa. Toista, kunnes kaikki maito on lisätty.

Vaihe 3

Kaada saostettu maitoseos yleiskoneen kulhoon, jossa on lankavispilä. Sekoita nopeudella 1 ja valuta hitaasti sekaan kanelisiirappi ja munankeltuaiset.

Vaihe 4

Kauli voitaikina suorakulmioksi ja rullaa se. Viipaloi 12 osaan.

Vaihe 5

Paina taikina muffinivuokaan sormillasi. Lisää jokaiseen leivonnaiseen 3/4 kermatäytettä.

Vaihe 6

Paista leivonnaisia 15 minuuttia 250 asteessa, kunnes kuori on kullanruskea ja täyte reunoilta jähmettynyt mutta keskeltä hieman hyytelömäinen.

top
Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.