Skip the navigation

Pekaanipähkinä-kanelipullat

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
pecanandcinnamonrolls_thumbnail.jpg

Mikään ei ole parempaa kuin nämä pehmeät ja kuohkeat kanelipullat, joihin pekaanipähkinät tuovat rapeutta.

Duration
Yhteensä4h8
Valmistelu20min
Ruoanlaitto18min
Kohotusaika3h30

Välineet

FoodProcessorFoodProcessor

Ainekset

Annos

60 ml

vettä

1 rkl

kuivahiivaa

1 rkl

kidesokeria

2

kananmunaa, huoneenlämpöisiä

90 ml

piimää

110 g

hienoa sokeria

200 g

voita, sulatettuna

525 g

jauhoja

200 g

vaaleanruskeaa sokeria

2 rkl

kanelia

100 g

pekaanipähkinöitä

120 g

tuorejuustoa

120 g

tomusokeria

2 rkl

vaahterasiirappia

2 rkl

maitoa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita vesi, hiiva ja kidesokeri taikinakoukulla varustetun 3,1 litran monitoimikoneen kannuun. Käytä sekoittamiseen sykäystoimintoa ja anna levätä 10 minuuttia.

  2. Lisää kananmunat, piimä, hieno sokeri, suola ja 80 g sulatettua voita ja sekoita hyvin. Lisää 300 g jauhoja ja aloita taikinan vaivaaminen nopeudella 2. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaa 2–3 minuutin ajan, kunnes se on tasaista. Jos taikina tarttuu kannun reunoihin, lisää jauhoja.

  3. Siirrä taikina voideltuun kulhoon ja peitä muovikelmulla tai puhtaalla pyyhkeellä. Anna levätä 2 tuntia. Painele kohonnut taikina varovasti takaisin kulhoon ja aseta se sitten jauhotetulle alustalle. Kauli taikinasta noin 30 x 40 cm:n kokoinen suorakulmio.

  4. Sulata 120 g voita ja sivele sillä taikina. Ripottele päälle tasaisesti fariinisokeria ja kanelia. Pilko pekaanipähkinät hienoksi rouheeksi ja ripottele taikinan päälle.

  5. Muotoile taikinasta tasainen halko ja leikkaa se 8 paksuksi viipaleeksi.

  6. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja sivele päälle hieman sulatettua voita. Asettele pullat pellille jättäen niiden väliin tilaa. Peitä muovikelmulla tai puhtaalla pyyhkeellä ja anna kohota 1,5 tunnin ajan.

  7. Paista kanelipullia 190 asteessa 18 minuutin ajan.

  8. Tee kuorrute vatkaamalla tuorejuusto, tomusokeri, vaahterasiirappi ja maito. Valuta kuorrutetta lämpimien pullien päälle.