Skip the navigation

Pekaanipähkinäpiirakka

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Pecan pie

Tämä helppo pekaanipähkinäpiirakka on ihanan makea ja täyteläinen.

Duration
Yhteensä1h
Valmistelu10min
Ruoanlaitto50min

Välineet

StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

100 g

pehmeää voita

70 g

tomusokeria

2 tl

suolaa

3+1

kananmunaa

175+5 g

vehnäjauhoja

10 g

mantelijauhoja

70 g

voita sulatettuna ja jäähdytettynä

100 g

fariinisokeria

80 ml

vaahterasiirappia

2 tl

vaniljauutetta

250 g

pekaanipähkinöitä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita pehmennyt voi silikonireunaisella vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon ja sekoita nopeudella 4 kolmen minuutin ajan.

  2. Lisää tomusokeri ja 1 tl suolaa ja sekoita kaksi minuuttia nopeudella 4. Lisää 35 g kananmunaa yleiskoneen ollessa käynnissä. Käännä nopeudensäätövipu kohtaan 2. Lisää jauhot ja mantelijauho.

  3. Tee taikinasta pallo ja kiedo se talouskelmuun. Laita jääkaappiin yhdeksi tunniksi.

  4. Kauli taikina jauhotetulla alustalla ja aseta se voideltuun piirakkavuokaan. Paista piirakkapohjaa 20 minuuttia 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.

  5. Laita voisula, tumma sokeri ja 1 rkl jauhoja lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita minuutin ajan nopeudella 4. Lisää vaahterasiirappi, vaniljauute, suola ja kananmunat. Sekoita 4-nopeudella 30 sekuntia.

  6. Levitä pekaanipähkinät tasaisesti piirakkapohjan päälle. Kaada päälle täyte ja paista 30 minuuttia 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.

  7. Ripottele piirakan päälle hieman suolaa ennen tarjoilua.