Skip the navigation

Perinteinen sokerikakku

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Basic sponge cake

Sokerikakku on perinteinen englantilainen herkku teehetkiin.

Duration
Yhteensä45min
Valmistelu15min
Ruoanlaitto30min

Välineet

StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

225 g

pehmeää voita

225 g

hienoa sokeria

4

isoa kananmunaa

225 g

nostatusainetta sisältäviä jauhoja

60 ml

maitoa

225 g

vispikermaa

120 g

vadelmahilloa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita pehmennyt voi ja sokeri yleiskoneen kulhoon. Kiinnitä lankavispilä ja vatkaa nopeudella 4, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.

  2. Lisää munat, jauhot ja maito ja sekoita 2 nopeudella 30 sekuntia. Nosta teho nopeuteen 4 ja sekoita kaksi minuuttia.

  3. Jaa taikina kahteen irtopohjavuokaan, joiden läpimitta on 18 cm.

  4. Paista uunin keskitasolla 25–30 minuuttia 180 asteessa. Testaa kypsyys painamalla ruokatikku läpi kakun keskeltä. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakkujen jäähtyä ja irrota ne irtopohjavuoista.

  5. Kaada kuohukerma lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Vatkaa kermaa nopeudella 8.

  6. Täytä sokerikakku kermavaahdolla ja vadelmahillolla. Ripottele päälle tomusokeria.