Skip the navigation

Pinaattipasta

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Spinach pasta

Valmista tätä herkullista vihreää tuorepastaa helposti kotona.

Duration
Yhteensä30min
Valmistelu20min
Ruoanlaitto10min

Välineet

BlenderBlender
StandMixerStandMixer
PastaRollerPastaRoller
PastaPressPastaPress

Ainekset

Annos

450 g

00-jauhoja

4,5

kananmunaa

1,5 tl

suolaa

60 g

tuoretta pinaattia

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Kaada paistinpannulle ruokalusikallinen vettä ja lisää pinaatti. Kypsennä pehmeäksi noin kaksi minuuttia.

  2. Laita munat ja pinaatti tehosekoittimeen. Sekoita 45 sekuntia asennolla 4.

  3. Kiinnitä yleiskoneeseen taikinakoukku. Lisää kulhoon jauhot ja suola. Käännä nopeudensäätövipu kohtaan 4 ja lisää munaseosta hiljalleen kulhoon, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Vaivaa taikinaa 4 minuuttia.

  4. Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin tunniksi.

  5. Kiinnitä yleiskoneeseen pastatela. Säädä paksuusasetukseksi 1. Käännä nopeudensäätövipu kohtaan 2 ja notkista taikinaa pyörittämällä sitä muutaman kerran ja taittelemalla taikina jokaisella pyöräytyksellä. Säädä paksuusasetukseksi 2. Syötä taikina telojen läpi, jotta taikina litistyy entisestään. Vaihda asetuksesi 3 ja syötä taikina telojen läpi uudelleen. Muista lisätä taikinaan jauhoja jokaisella pyöräytyksellä.

  6. Kiinnitä yleiskoneeseen fettuccine-leikkuri. Käännä nopeudensäätövipu kohtaan 2 ja syötä pasta leikkurilisävarusteeseen. Kun valmis pasta työntyy läpi leikkurista, kääri pasta kätesi ympärille pesäksi, jos käytät pastan heti. Jos et käytä pastaa heti, ripusta pasta kuivumaan.

  7. Keitä tuore pasta suolavedessä suuressa kattilassa. Valuta.

  8. Tarjoile oliiviöljyn tai voisulan, parmesaanin ja tuoreen basilikan kera.