i
Edellinen sivu

Ruokaisa kasviskulho curry-cashewkastikkeen kera

Aloita valmistus

Tiedot

29

Ainesosat

11

Vaihetta

Ainesosat

  • 380 gtummaa riisiä
  • 960 mlsuodatettua vettä
  • 1 tlmerisuolaa
  • 7 gpersiljaa hienoksi silputtuna
  • 1 rkltuoretta sitruunamehua
  • 1/8 tlvastajauhettua mustapippuria
  • 1suuri kukkakaalin pää lehdet poistettuna ja kukinnoiksi leikattuna
  • 3 rklextra virgin -oliiviöljyä
  • 1/2 tlmerisuolaa
  • 10ruusukaalia
  • 1 rklextra virgin -oliiviöljyä
  • 1/8 tlluonnonsuolaa
  • 1 rklrypälesiemen- tai oliiviöljyä
  • 150 gsipulia kuutioituna
  • 3valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 kupillinensuodatettua vettä
  • 210 graakoja suolaamattomia cashewpähkinöitä
  • 1 tljauhettua tuoretta inkivääriä
  • 1/2tulista keltaista curryjauhetta
  • 1/8 tlcayennepippuria
  • 440 gkikherneitä valutettuna ja huuhdeltuna
  • 2 rklextra virgin -oliiviöljyä
  • 1/4 pientäpunakaalia ohuina suikaleina
  • 1/4 tlmerisuolaa
  • hyppysellinenvastajauhettua mustapippuria
  • 2keskikokoista avokadoa kuorittuna, ilman kiveä ja viipaloituna
  • 140 gmurskattuja raakoja tai paahdettuja cashewpähkinöitä
  • 7 gpersiljaa
  • 1limetti 6 viipaleeksi leikattuna
Tee nyt
  • Vaihe 1

    Keitä riisi, vesi ja suola riisinkeittimessä. Vaihtoehtoisesti voit keittää riisin, veden ja suolan liedellä keskikokoisessa kasarissa. Kiehauta ja vähennä sitten lämpöä. Kun vesi lakkaa kiehumasta ja enää poreilee hieman, peitä kasari kannella. Keitä riisiä kansi päällä (poistamatta kantta) noin 45 minuuttia. Riisin tulisi olla kypsää ja napakkaa.

  • Vaihe 2

    Jos riisi on kypsää ja keittoastian pohjalla on vielä vettä, valuta vesi pois.

  • Vaihe 3

    Jos riisi ei ole täysin kypsää, laita kansi päälle (jos pohjalla on vielä vettä) tai lisää 1/4 kupillista vettä ja keitä vielä 10 minuuttia kypsäksi.

  • Vaihe 4

    Kun riisi on kypsää, poista kasari liedeltä ja anna tekeytyä kansi päällä noin 15 minuuttia. Pöyhi haarukalla ja sekoita joukkoon persilja ja sitruunamehu. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

  • Vaihe 5

    Kukkakaalin paahtaminen: Lämmitä uuni 220 asteeseen ja päällystä suuri uunipelti silikonimatolla tai leivinpaperilla.

  • Vaihe 6

    Laita kukkakaaliviipaleet suureen sekoitusastiaan. Sekoita kevyesti joukkoon oliiviöljyä, suolaa ja pippuria siten, että kukkakaalit peittyvät tasaisesti. Aseta ne sitten päällystetylle uunipellille yhteen kerrokseen. Paahda kukkakaaleja 15 minuuttia ja käännä ne. Paahda sitten vielä 10–15 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat hieman karamellisoituneita reunoilta ja pehmeähköjä. Ota kukkakaalit pois uunista ja lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

  • Vaihe 7

    Laske uunin lämpötila 180 asteeseen. Päällystä toinen uunipelti silikonimatolla tai leivinpaperilla ruusukaalisipsien paahtamista varten. Leikkaa kunkin kaalinpään alaosa pois ja irrota uloimmat lehdet. Leikkaa alaosasta hieman lisää ja irrota seuraava lehtikerros. Jatkaa leikkaamista ja lehtien kuorimista, kunnes olet edennyt ytimeen.

  • Vaihe 8

    Sekoita lehdet kulhossa oliiviöljyn ja suolan kanssa ja aseta ne päällystetylle uunipellille yhteen kerrokseen. Paahda noin 10 minuuttia, kunnes lehdet ovat ruskistuneita ja rapeita. Ota ruusukaalit pois uunista ja laske uunin lämpötila 150 asteeseen, jotta voit lämmittää paahdetut kukkakaalit ja ruusukaalit ennen tarjoilua.

  • Vaihe 9

    Cashewkastikkeen valmistaminen: Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä paistinpannulla keskisuurella lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes sipuli on pehmeää ja läpikuultavaa. Laita kuullotettu sipuliseos KitchenAid® Power Plus® -tehosekoittimen astiaan. Lisää sitten joukkoon suola, vesi, cashewpähkinät, sitruunamehu, inkivääri, curryjauhe ja cayennepippuri. Sulje kansi ja käytä tehosekoitinta 30–60 sekuntia säädettävällä nopeudella 10, kunnes seos on tasaisen kermaista. Lisää inkivääriä, curryjauhetta ja cayennepippuria maun mukaan. Laita syrjään.

  • Vaihe 10

    Laita kikherneet, oliiviöljy, suola ja pippuri kulhoon. Sekoita ja laita syrjään. Laita punakaali, persilja, sitruunamehu, suola ja pippuri kulhoon ja sekoita.

  • Vaihe 11

    Ota esiin 6 syvää kulhoa. Laita kuhunkin yhtä paljon riisiä, kikherneitä, paahdettua kukkakaalia, kaalia, ruusukaalia ja avokadoa. Annostele 2 rkl cashewkastiketta kunkin annoksen päälle. Voit myös käyttää pursotuspulloa. Koristele annokset murskatuilla cashewpähkinöillä ja persiljalla. Tarjoile limettiviipaleilla koristeltuna ja laita loput cashewkastikkeesta tarjolle pöytään.

Suosituimmat ruokamme

Jaa makuhoukutukset ja ruoanlaiton ilo näiden hyväksi todettujen, kotikokkien suosimien reseptien avulla. Nautit ruokailijoiden tyytyväisistä hymyistä lähes yhtä paljon kuin herkullisista mauista.

Mango-basilikasorbetti

Tässä täyteläisen pehmeässä mangosorbetissa on kermainen rakenne, joka muistuttaa jäätelöä. Siinä ei...

  • 30' Valmistelu
  • 5' Kypsennys

Ricotta- ja salviagratinoidut pastarullat

Tämä yllättävä ja vaativampi resepti sopii hyvin kevyelle lounaalle perheen ja ystävien kesken.

  • 45' Valmistelu
  • 30' Kypsennys

Melonia, granaattiomenaa ja fetasalaattia

Tämä salaatti on tuoreuden perikuva, mutta täyteläisen suolaisen fetajuuston ansiosta siinä on myös makua.

  • 15' Valmistelu

Pysy ajan tasalla

Rekisteröidy ja saat KitchenAidin uutiset sekä tarjoukset suoraan sähköpostiisi sekä 5 %:n alennuskoodin seuraavalle ostoskerrallesi.

TILAA

Ymmärrän ja hyväksyn sisällön kohdassa Tietosuojaseloste ja:


a) Hyväksyn vastaanottaa markkinointiviestejä KitchenAidilta ja muilta Whirlpool Corporationin tuotemerkeiltä sekä haluan vastaanottaa 5 %:n kertaluontoisen sekä henkilökohtaisen alennuskoodin sähköpostiini.



Henkilökohtainen alennuskoodisi on käytettävissä ainoastaan osoitteessa kitchenaid.fi. Koodia ei voi yhdistää muihin KitchenAid-alennuksiin tai -tarjouksiin. Saat alennuskoodin sähköpostitse, kun rekisteröidyt ensimmäistä kertaa (koodi on kertaluontoinen). Voit lopettaa markkinointiviestien tilaamisen milloin tahansa.

Ruokaisa kasviskulho curry-cashewkastikkeen kera

Vaihe 1

Keitä riisi, vesi ja suola riisinkeittimessä. Vaihtoehtoisesti voit keittää riisin, veden ja suolan liedellä keskikokoisessa kasarissa. Kiehauta ja vähennä sitten lämpöä. Kun vesi lakkaa kiehumasta ja enää poreilee hieman, peitä kasari kannella. Keitä riisiä kansi päällä (poistamatta kantta) noin 45 minuuttia. Riisin tulisi olla kypsää ja napakkaa.

Vaihe 2

Jos riisi on kypsää ja keittoastian pohjalla on vielä vettä, valuta vesi pois.

Vaihe 3

Jos riisi ei ole täysin kypsää, laita kansi päälle (jos pohjalla on vielä vettä) tai lisää 1/4 kupillista vettä ja keitä vielä 10 minuuttia kypsäksi.

Vaihe 4

Kun riisi on kypsää, poista kasari liedeltä ja anna tekeytyä kansi päällä noin 15 minuuttia. Pöyhi haarukalla ja sekoita joukkoon persilja ja sitruunamehu. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

Vaihe 5

Kukkakaalin paahtaminen: Lämmitä uuni 220 asteeseen ja päällystä suuri uunipelti silikonimatolla tai leivinpaperilla.

Vaihe 6

Laita kukkakaaliviipaleet suureen sekoitusastiaan. Sekoita kevyesti joukkoon oliiviöljyä, suolaa ja pippuria siten, että kukkakaalit peittyvät tasaisesti. Aseta ne sitten päällystetylle uunipellille yhteen kerrokseen. Paahda kukkakaaleja 15 minuuttia ja käännä ne. Paahda sitten vielä 10–15 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat hieman karamellisoituneita reunoilta ja pehmeähköjä. Ota kukkakaalit pois uunista ja lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

Vaihe 7

Laske uunin lämpötila 180 asteeseen. Päällystä toinen uunipelti silikonimatolla tai leivinpaperilla ruusukaalisipsien paahtamista varten. Leikkaa kunkin kaalinpään alaosa pois ja irrota uloimmat lehdet. Leikkaa alaosasta hieman lisää ja irrota seuraava lehtikerros. Jatkaa leikkaamista ja lehtien kuorimista, kunnes olet edennyt ytimeen.

Vaihe 8

Sekoita lehdet kulhossa oliiviöljyn ja suolan kanssa ja aseta ne päällystetylle uunipellille yhteen kerrokseen. Paahda noin 10 minuuttia, kunnes lehdet ovat ruskistuneita ja rapeita. Ota ruusukaalit pois uunista ja laske uunin lämpötila 150 asteeseen, jotta voit lämmittää paahdetut kukkakaalit ja ruusukaalit ennen tarjoilua.

Vaihe 9

Cashewkastikkeen valmistaminen: Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä paistinpannulla keskisuurella lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes sipuli on pehmeää ja läpikuultavaa. Laita kuullotettu sipuliseos KitchenAid® Power Plus® -tehosekoittimen astiaan. Lisää sitten joukkoon suola, vesi, cashewpähkinät, sitruunamehu, inkivääri, curryjauhe ja cayennepippuri. Sulje kansi ja käytä tehosekoitinta 30–60 sekuntia säädettävällä nopeudella 10, kunnes seos on tasaisen kermaista. Lisää inkivääriä, curryjauhetta ja cayennepippuria maun mukaan. Laita syrjään.

Vaihe 10

Laita kikherneet, oliiviöljy, suola ja pippuri kulhoon. Sekoita ja laita syrjään. Laita punakaali, persilja, sitruunamehu, suola ja pippuri kulhoon ja sekoita.

Vaihe 11

Ota esiin 6 syvää kulhoa. Laita kuhunkin yhtä paljon riisiä, kikherneitä, paahdettua kukkakaalia, kaalia, ruusukaalia ja avokadoa. Annostele 2 rkl cashewkastiketta kunkin annoksen päälle. Voit myös käyttää pursotuspulloa. Koristele annokset murskatuilla cashewpähkinöillä ja persiljalla. Tarjoile limettiviipaleilla koristeltuna ja laita loput cashewkastikkeesta tarjolle pöytään.

top

Oma toivelista

Sinun on kirjauduttava sisään, jotta voit käyttää toivelistaa.

Anna tili

Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.