Skip the navigation

Savunmakuinen tomaatti-kikhernekeitto

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Smokey Tomato Soup with Chickpeas

Duration
Yhteensä10min
Valmistelu10min

Välineet

BlenderBlender

Ainekset

Annos

960 ml

kasvislientä

88 g

aurinkokuivattuja tomaatteja (mikäli öljyssä, taputtele ylimääräinen öljy pois)

20 g

silputtua kevätsipulia (sekä vihreät että valkoiset osat)

2

keskikokoista tuoretta taatelia (kivettömänä)

1

valkosipulinkynsi

1 tl

merisuolaa

1/4 tl

savupaprikajauhetta

1/8 tl

chilihiutaleita

300 g

tuoreita tomaatteja neljään osaan jaettuna

1 rkl

tuorepuristettua sitruunamehua viimeistelyyn

425 g

säilykekikherneitä valutettuna ja huuhdeltuna

70 g

hienonnettua lehtipersiljaa + lisää tarjoiluun

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita liemi, aurinkokuivatut tomaatit, kevätsipuli, taatelit, valkosipuli, suola, savupaprikajauhe ja chilirouhe KitchenAid® Power Plus® -tehosekoittimen astiaan.

  2. Sulje kansi ja aseta tehosekoitin Adapti-Blend™-keitto-ohjelmalle.

  3. Anna tehosekoittimen olla käynnissä, kunnes se sammuu automaattisesti.

  4. Vaihtoehtoisesti voit käyttää tehosekoitinta noin 5 minuuttia aloittaen nopeudesta 1 ja lisäten nopeutta asteittain tasolle 10 asti.

  5. Lisää joukkoon tomaatit ja sitruunamehu. Sulje kansi ja käytä tehosekoitinta 3–5 sekuntia säädettävällä nopeudella 3, kunnes tomaattien rakenne hajoaa.

  6. Lisää joukkoon kikherneet ja persilja. Anna keiton tekeytyä kansi suljettuna noin minuutin ajan, jotta kikherneet lämpenevät.

  7. Valmis seos on kuumaa.

  8. Kaada kulhoihin ja tarjoile välittömästi persiljasilpulla koristeltuna.

  9. Edustusmielessä keitto kannattaa kaataa kattilaan ja annostella siitä kauhalla pieniin kulhoihin. Näin saat jaettua nesteen, kikherneet jne. tasaisesti.