Skip the navigation

Suklaajäätelö merisuolalla

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Chocolate Ice Cream with Sea Salt

Täyteläinen ja kermainen suolainen suklaajäätelö on unelmiesi jälkiruoka.

Duration
Yhteensä1h5
Valmistelu45min
Ruoanlaitto20min

Välineet

IceCreamMakerIceCreamMaker
StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

400 ml

vispikermaa

200 ml

täysmaitoa

130 g

sokeria

3 rkl

kaakaojauhetta

100 g

pilkottua suklaata

4

munankeltuaista

1,5 tl

karkeaa merisuolaa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lisää kerma, maito, sokeri, kaakaojauhe ja hienonnettu suklaa kattilaan ja lämmitä sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Älä kiehauta. Siivilöi.

  2. Laita keltuaiset lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon ja sekoita nopeudella 4 kahden minuutin ajan.

  3. Vähennä sekoitusnopeutta kahteen ja kaada hitaasti lämmin (ei kuuma) suklaaseos kananmunien päälle, niin ne temperoituvat. Kaada seos takaisin kattilaan ja kypsennä keskilämmöllä puulusikalla sekoittaen. Kerman pitäisi paksuuntua kastikemaiseksi. Älä kiehauta.

  4. Siirrä jäätelöseos ilmatiiviiseen astiaan ja jäähdytä yön yli.

  5. Kiinnitä jäädytetty KitchenAid-jäätelökone yleiskoneeseen. Laita kone sekoitusnopeudelle ja kaada kylmä suklaajäätelöseos pakastuskulhoon, kun kone on käynnissä. Sekoita jäätelöseosta 14 minuutin ajan. Lisää suolaa ja sekoita vielä 2 minuuttia. Siirrä jäätelö astiaan ja laita pakastimeen 2–4 tunniksi. Tarjoiluehdotus: tarjoile jäätelökeksinä.