Skip the navigation

Vaaleanpunaiset macaronit

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Pink macarons

Värikkäät ja kevyesti paistetut manteliherkut suussa sulavalla täytteellä.

Duration
Yhteensä25min
Valmistelu10min
Ruoanlaitto15min

Välineet

StandMixerStandMixer
SifterSifter

Ainekset

110 g

mantelijauhoa

110 g

tomusokeria

110 g

kananmunan valkuaista

120 g

erittäin hienoa sokeria

1/2 tl

suolaa

1 tl

geelimäistä vaaleanpunaista elintarvikeväriä

150 g

tuoreita vadelmia

30 g

sokeria

80 g

kuohukermaa

230 g

paloiteltua valkosuklaata

5 rkl

pakastekuivattua vadelmajauhetta

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Tämä resepti on 30 macaronille.

  2. Kiinnitä yleiskoneeseen siivilä ja vaaka -lisävaruste. Käännä nopeudensäätövipu kohtaan 4 ja siivilöi mantelijauho ja tomusokeri suureen kulhoon.

  3. Laita munanvalkuaiset lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon ja vatkaa nopeudella 8. Kun vaahdosta alkaa muodostua pehmeitä huippuja, lisää erittäin hieno sokeri ja lisää nopeutta asetukseen 10. Lisää suola ja jatka vatkaamista, kunnes munista tulee marenkia. Munanvalkuaisten on muodostettava kiinteitä huippuja, kun lankavispilä nostetaan.

  4. Yhdistä geelimäinen elintarvikeväri, siivilöity manteliseos ja munanvalkuaiset varovasti muovilastan avulla. Seoksen on oltava tasaista ja kiiltävää.

  5. Laita taikina pursotinpussiin, jossa on 10 tai 12 mm:n kärki. Pursota samankokoisia n. 2,5 cm:n kiekkoja leivinpaperilla vuoratulle leivinpellille. Poista ilmakuplat napauttamalla leivinpeltiä muutama kerta työtasoa vasten. Anna kiekkojen kuivua huoneenlämmössä 30 minuuttia ennen paistamista.

  6. Paista macaroneja 12–15 minuuttia 150-asteisessa esilämmitetyssä uunissa. Macaronien on tunnuttava kuivilta. Anna niiden jäähtyä täysin ennen kuin poistat ne leivinpelliltä.

  7. Kuumenna vadelmia ja sokeria pannussa keskilämmöllä, kunnes seos sakeutuu. Poista siemenet siivilän avulla.

  8. Laita kerma ja suklaa pannulle ja lämmitä keskilämmöllä, kunnes suklaa sulaa. Lisää joukkoon tuoreista vadelmista tehty seos ja kylmäkuivatut vadelmat ja sekoita ainekset. Siirrä seos kulhoon ja anna sen jäähtyä täysin jääkaapissa.

  9. Levitä tai pursota lusikallinen täytettä puolelle kiekoista ja laita loput kiekot niiden päälle. Jäähdytä macaronit.