Skip the navigation

Vadelmavaahtokarkit

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
raspberrymarshmallows_thumbnail.jpg

Makeita ja hedelmäisiä herkkutyynyjä.

Duration
Yhteensä40min
Valmistelu20min
Ruoanlaitto20min

Välineet

HandMixerHandMixer

Ainekset

Annos

200 ml

vettä

500 g

hienoa sokeria

1,5 rkl

glukoosisiirappia

2

munanvalkuaista

20 g

liivatelehtiä

250 g

vadelmia

100 g

tomusokeria

50 g

maissitärkkelystä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Tästä reseptistä tulee 18 vaahtokarkkia.

  2. Vuoraa syvä uunipelti tai uuninkestävä astia 2 leivinpaperiarkilla.

  3. Laita vadelmat pieneen kattilaan ja sekoita keskilämmöllä, kunnes marjat ovat hajonneet. Painele ne siivilän läpi, aseta mehu sivuun ja heitä siemenet pois.

  4. Upota liivatelehdet kylmään veteen ja anna liota.

  5. Laita vesi, hieno sokeri ja glukoosi pieneen kattilaan keskilämmölle ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Nosta lämpöä ja keitä sokeria 10 minuuttia. Sammuta levy.

  6. Vispaa munanvalkuaisia nopeudella 6, kunnes vaahdosta muodostuu pehmeitä huippuja. Valuta sokerisiirappi hitaasti seokseen samalla kun vispaat sitä nopeasti. Kun kaikki sokerisiirappi on sekoittunut, lisää valutetut liivatelehdet seokseen. Vispaa 10 minuuttia, kunnes seos on paksua ja kiiltävää.

  7. Jaa vaahtokarkkiseos kahteen kulhoon. Sekoita joukkoon suurin osa vadelmamehusta ja laita kolme ruokalusikallista mehua syrjään odottamaan.

  8. Laita vaahtokarkkiseos vuorattuun astiaan ja jaa jäljellä oleva vadelmamehu sen päälle. Sekoita kaikki yhteen varrastikulla tai lusikan varrella.

  9. Anna asettua ilman kantta vähintään 6 tuntia huoneenlämmössä.

  10. Sekoita tomusokeri ja maissitärkkelys yhteen ja peitä seoksella leikatut vaahtokarkit.