Skip the navigation

Vegaaninen suklaapiirakka

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Vegan chocolate pie

Et ikinä arvaisi, että tämä suklaapiirakka sopii myös vegaaneille.

Duration
Yhteensä35min
Valmistelu20min
Ruoanlaitto15min

Välineet

FoodProcessorFoodProcessor
StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

250 g

vegaanisia keksejä

2 rkl

vegaanista margariinia sulatettuna

300 ml

kookoskermaa

2 rkl

vaahterasiirappia

200 g

vegaanista tummaa suklaata

50 ml

kikherneiden lientä

ripaus

suolaa

1 rkl

sitruunamehua

40 g

hienoa sokeria

1/2 tl

vaniljajauhetta

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lisää keksit monitoimiterällä varustettuun monitoimikoneeseen. Murenna keksit hienoksi nopeudella 2. Lisää sulatettu vegaaninen margariini moottorin vielä käydessä.

  2. Kaada seos (joka näyttää märältä hiekalta) piirakkavuokaan ja paina se tiiviiksi lusikan takaosalla.

  3. Paista 11 minuuttia 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.

  4. Lämmitä kookoskerma ja vaahterasiirappi kattilassa keskilämmöllä.

  5. Laita suklaa lämmönkestävään kulhoon.

  6. Kaada kuuma kerma ja lisää vaniljajauhe suklaan päälle ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Kaada suklaaseos piirakkapohjan päälle.

  7. Laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.

  8. Laita kikherneiden suolaliemi, suola ja sitruunamehu lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 10. Lisää sokeri hiljalleen ja sekoita, kunnes vaahto alkaa muodostaa kiinteitä, kuohkeita huippuja.

  9. Levitä marenki piirakan päälle ja paahda pinta kaasupolttimella.