Vegaaninen suklaapiirakka
Et ikinä arvaisi, että tämä suklaapiirakka sopii myös vegaaneille.
Välineet
Ainekset
Annos
250 g
vegaanisia keksejä
2 rkl
vegaanista margariinia sulatettuna
300 ml
kookoskermaa
2 rkl
vaahterasiirappia
200 g
vegaanista tummaa suklaata
50 ml
kikherneiden lientä
ripaus
suolaa
1 rkl
sitruunamehua
40 g
hienoa sokeria
1/2 tl
vaniljajauhetta
Vaiheittaiset ohjeet
Lisää keksit monitoimiterällä varustettuun monitoimikoneeseen. Murenna keksit hienoksi nopeudella 2. Lisää sulatettu vegaaninen margariini moottorin vielä käydessä.
Kaada seos (joka näyttää märältä hiekalta) piirakkavuokaan ja paina se tiiviiksi lusikan takaosalla.
Paista 11 minuuttia 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.
Lämmitä kookoskerma ja vaahterasiirappi kattilassa keskilämmöllä.
Laita suklaa lämmönkestävään kulhoon.
Kaada kuuma kerma ja lisää vaniljajauhe suklaan päälle ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Kaada suklaaseos piirakkapohjan päälle.
Laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
Laita kikherneiden suolaliemi, suola ja sitruunamehu lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 10. Lisää sokeri hiljalleen ja sekoita, kunnes vaahto alkaa muodostaa kiinteitä, kuohkeita huippuja.
Levitä marenki piirakan päälle ja paahda pinta kaasupolttimella.