Skip the navigation

Yrtti- ja kukkavoi

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
herbandflowerbutter_thumbnail.jpg

Vatkaa kukkaisvoita uudella Design-sarjan yleiskone Blossomilla.

Duration
Yhteensä20min
Valmistelu20min

Välineet

StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

560 ml

kermaa, jossa on 38 % rasvaa

-

kylmää vettä

1 varsi

timjamia

1 varsi

tilliä

1 varsi

lehtipersiljan lehtiä karkeasti revittynä

1

vihersipuli, vinosti viipaloituna

20 g

haluamiasi syötäviä kukkia ja versoja, kuten anisiisoppia, samettikukkaa, orvokkia, kehäkukkaa, köynnöskrassia, kurkkuyrttiä, vesikrassia..

-

haluamiasi mausteita kuten suolaa, paahdettuja korianterin siemeniä, mustapippuria...

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Vatkaa voi: Kaada kerma yleiskoneeseen, johon olet kiinnittänyt vatkaimen. Ala vatkata kermaa nopeudella 1 ja lisää nopeutta vähitellen nopeuteen 10 seoksen paksuuntuessa.

  2. Kerman vaahtoutuminen kestää useita minuutteja. Jatka vatkaamista. Kestää vielä useita minuutteja, ennen kuin rasvan kiinteät ainesosat erottuvat nestemäisistä, ja kerma alkaa muuttua voimaiseksi siten, että kulhon pohjalle jää nestettä. Jos neste alkaa roiskua, käytä roiskesuojaa tai levitä pieni pyyhe yleiskoneen päälle.

  3. Erottele nesteestä: Erottele kiinteä rasva nestemäisestä hienon verkkosiivilän avulla tai kaada nestemäinen rasva ohuen kankaan läpi kulhoon. Siirrä pelkkä kiinteä rasva yleiskoneen kulhoon ja vatkaa vielä nopeudella 10. Siitä saattaa irrota vielä lisää nestettä.

  4. Kaavi voi vatkaimesta ja siirrä siivilään. Huuhtele mahdollinen rasvainen neste pois kaatamalla voin päälle kylmää vettä. Kaada vesi pois ja huuhtele voi vielä kaksi kertaa. Tuloksena on levitettävää, suolaamatonta voita, joka on valmista koristeltavaksi.

  5. Lisää yrtit ja kukat: Revi yrttien lehdet ja kukkien terälehdet pieneksi. Irrota mahdolliset varret ja verholehdet. Kukkia ei kannata lisätä voihin kokonaisina.

  6. Levitä voi tarjoiluastiaan ja ripottele sen pinnalle kukkia, yrttejä ja mausteita. Sitä voi nyt levittää leivälle tai keksille.