Skip the navigation

Kirjolohi-kampelaterriini basilikakastikkeen kera

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Trout and sole terrine with basil sauce

Kalaterriini on erinomainen klassikkoresepti. Se on helppo tehdä ja ihastuttaa herkkusuita.

Duration
Yhteensä1h5
Valmistelu30min
Ruoanlaitto35min

Välineet

StandMixerStandMixer
MeatGrinderMeatGrinder

Ainekset

Annos

100 g

nahattomia kirjolohifileitä

150 g

kampelafileitä

50 g

kermaa

10 g

ruohosipulia

1 rkl

majoneesia

1 tl

jogurttia

5 g

basilikaa

ripaus

suolaa

ripaus

pippuria

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Kiinnitä hieno jauhatuslevy lihamyllyyn ja kiinnitä lisävaruste KitchenAid-yleiskoneeseen. Laita syöttölautanen lisävarusteen päälle ja keskikokoinen kulho lisävarusteen alle.

  2. Suikaloi kirjolohifilee ja käynnistä yleiskone nopeudella 3. Laita kirjolohi syöttösuppiloon ja jauha se hienoksi.

  3. Lisää kerma ja ruohosipulisilppu kirjolohen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Voitele neliönmuotoinen pieni muotti ja laita siihen kampelafileet.

  5. Täytä kirjolohitäytteellä ja taita yli menevät kirjolohifileet päälle.

  6. Paista terriiniä 170-asteisessa uunissa 35 minuuttia.

  7. Valmista basilikakastike: laita kulhoon majoneesi, jogurtti ja basilikasilppu.

  8. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä basilikakastikkeen kera.

  9. Saat tästä reseptistä helposti kesäisen kalapääruoan, kun tarjoilet sen suurempina annoksina salaattipedillä.