- 1886 -

MULLISTAVA KEKSINTÖ
Kaikki alkoi yhden naisen ideasta.

Josephine Cochrane oli nainen, joka mullisti ruoanlaiton maailman.
Vuonna 1886 hän patentoi keksinnön, josta kehitettiin aikanaan nykyaikainen astianpesukone. Hänen uskomattomista koneistaan yhdeksää esiteltiin, myytiin ja käytettiin ravintoloissa. Niitä päätyi arvostettuihin luksushotelleihin, kuten New Yorkin Baltimore Hoteliin ja Chicagon Tremor and Palmer Houseen. Ensimmäisten mallien hinta oli 700–1000 dollaria. Kasvattaakseen keksintönsä suosiota Josephine kehitti kotikäyttöön mallin, jonka hinta oli 350 dollaria. Tämä tapahtui juuri ennen hänen kuolemaansa vuonna 1913.

MULLISTAVA KEKSINTÖ
LEGENDA SAA ALKUNSA

- 1919 -

LEGENDA SAA ALKUNSA
Ensimmäisen yleiskoneen ja brändin synty

Lähes sata vuotta sitten ohiolainen insinööri Herbert Johnson keksi toisen ihmeellisen laitteen, joka tulisi mullistamaan ruoanlaiton ammattilaisten ja kulinaristien elämän. Se oli H5, ensimmäinen kotitalouskäyttöön suunniteltu kananmunanvatkain. Laitteen testauksen aikana yrityksen erään johtajan vaimo keksi tietämättään brändille nimen sanoessaan: ”Oli sen nimi mikä tahansa, se on paras keittiöapulainen (’kitchen aid’), joka minulla on koskaan ollut.” KitchenAid oli syntynyt. Ammattilaisten innoittama brändi ei ole vuosien saatossa lakannut koskaan innovoimasta ja kehittämästä entistä parempia ratkaisuja kulinaristeille ja kokeille.

- 1927 -

YLEISKONE TÄHDILLE
Suosio ja myynti kasvavat

H-5:n seuraaja nousi heti suosioon… Sitä myytiin 20 000 kappaletta kolmen ensimmäisen vuoden aikana. KitchenAid-yleiskoneiden varhaisia käyttäjiä olivat muiden muassa John Barrymore, Marion Davies, E. I. DuPont, Henry Ford, Myrna Loy, Frederick March, Ginger Rogers ja New Yorkin kuvernööri Al Smith, jotka kaikki ymmärsivät niiden erinomaisuuden.

YLEISKONE TÄHDILLE
MUOTOILUEKSPERTTI

- 1936 -

MUOTOILUEKSPERTTI
Tyyli yhdistyy huipputekniikkaan

Creative Arts -lehden sekä maailman tunnetuimpiin kuuluvan Vanity Fairin päätoimittaja Egmont Arens oli myös kuuluisa muotoilija. Hän jakoi osaamisensa KitchenAidin kanssa vuosien ajan. Hän suunnitteli yrityksen kolme eleganteinta mallia – muun muassa nykyään legendaarisen K-mallin. Hänen mullistavina pidetyt luomuksensa voittivat lukuisia muotoilupalkintoja, ja niitä on esillä monissa museoissa. Nykyaikaiset KitchenAid-yleiskoneet muistuttavat edelleen Arensin yli 60 vuotta sitten suunnittelemia malleja, mikä on osoitus hänen ainutlaatuisesta visionaarisesta kyvystään.

- 1941 -

AJATON MUOTOILU…
…joka on pysynyt ennallaan

K5A tuli markkinoille juuri ennen toista maailmansotaa, ja… Arensin suunnittelemat kolme yleiskonetta ovat pysyneet lähes muuttumattomina tähän päivään saakka. Niitä on esillä museoissa kautta maailman, ja ne ovat voittaneet merkittäviä palkintoja upealla muotoilullaan.

AJATON MUOTOILU…
NERO ASTUU KEITTIÖÖN

- 1949 -

NERO ASTUU KEITTIÖÖN
KD-10-mallin myötä Josephine Garis Cochranen unelma toteutui

KitchenAid näki Josephine Garis Cochranen patentissa potentiaalia ja kehitti sen pohjalta KD-10-astianpesukoneen, joka tuli saataville valkoisena ja vaaleanpunaisena. Upean muotoilun lisäksi KD-10 tarjosi aikanaan mullistavaa uutta tekniikkaa, johon kaikkien astianpesukoneiden toiminta perustuu edelleen. Se oli kaikin puolin erinomainen tuote, jonka suorituskyky ei kalpene kaikkien nykyistenkään kodinkoneiden rinnalla. KD-10-astianpesukoneita on jopa edelleen käytössä.

- 1994 -

VÄRIEN MAAILMA
Eloisat värit ovat KitchenAidin tunnusmerkki

Maku ja värit
Vuonna 1955 kodinkoneiden täysin valkoiseen maailmaan julkaistiin ensimmäistä kertaa loistavan värikkäitä yleiskoneita: vaaleanpunaisia, keltaisia, vihreitä, kromin ja kuparin värisiä… Vuonna 1994 palettia laajennettiin uusien mallien suosion myötä. Kokkien suureksi iloksi ympäri maailman julkaistuja uusia värejä olivat englannin punainen, koboltin sininen, omenan vihreä, pastellinkeltainen, antrasiitinharmaa ja jopa syvä oranssi.

VÄRIEN MAAILMA
KITCHENAID SITOUTUU

- 2003 -

KITCHENAID SITOUTUU
tukemaan naisia

Maailmanlaajuinen sitoumus: Cook for the Cure -ohjelma
KitchenAid julkaisi ensimmäisen tuotemallistonsa, johon kuuluu sekä pieniä että suuria kodinkoneita. Niitä kaikkia inspiroivat KitchenAidin legendaarisen yleiskoneen tyyli, muotoilu, ammattitason suorituskyky ja monipuolisuus. KitchenAidin tuotteiden parhaimmistosta koostuva ammattilaismallisto sisälsi kahdeksan suurta kodinkonetta, kuten ruostumattomasta teräksestä valmistetun mattapintaisen astianpesukoneen.
Samana vuonna KitchenAid aloitti Susan G. Komen Foundation -säätiön kanssa yhteistyön taistellakseen naisten rinnalla rintasyöpää vastaan. Yhteistyön kunniaksi KitchenAid julkaisi vaaleanpunaisen erikoismalliston, jonka tuotosta osa lahjoitettiin säätiölle.

- 2007 -

AMMATTITAIDON JA INTOHIMON MAAILMA
Kulinaristit, liittykää yhteen

Eurooppa toivottaa KitchenAidin tervetulleeksi
KitchenAidin suuret kodinkoneet saapuivat Eurooppaan. Euroopassa julkaistiin täysi valikoima KitchenAid-kodinkoneita, jotka suunnattiin korkeaa laatua etsiville kuluttajille ja kulinaristeille. Tultuaan ensin Ranskan ja Italian markkinoille vuonna 2007 tuotteet levisivät nopeasti myös muualle Eurooppaan.

AMMATTITAIDON JA INTOHIMON MAAILMA
90 VUOTTA KULINAARISTA ASIANTUNTEMUSTA

- 2009 -

90 VUOTTA KULINAARISTA ASIANTUNTEMUSTA
Uusia reseptejä ja uusi erikoisväri

KitchenAid juhlisti ainutlaatuista 90-vuotista historiaansa sekä tuotteidensa kestävyyttä, suorituskykyä ja muotoilua. Juhlavuoden kunniaksi se julkaisi uuden, niin aloitteleville kuin edistyneillekin kulinaristeille suunnatun KitchenAid-keittokirjan, jonka upeasta kuvituksesta vastasi kuuluisa belgialainen valokuvaaja Tony Le Duc. Juhlavuoden kunniaksi ikonisesta KitchenAid Artisan -yleiskoneesta tuotettiin keräilyversio punaisessa kandeeratun omenan värissä.

- 2010 -

INNOVATIIVINEN CHEF TOUCH
Ammattitason tekniikat kotikeittiöön

KitchenAid julkisti ylpeänä Chef Touchin…
Se on innovatiivinen ruoanlaitto- ja -säilytyskonsepti, joka tuo esiin niin uusien kuin vanhojenkin reseptien parhaat puolet. Sen myötä kotikokkien ulottuvilla oli ensimmäistä kertaa mahdollisuus kokeilla hienostunutta sous vide -kypsennystä matalassa lämpötilassa. Tuoreet ainekset tyhjiöpakataan pusseihin mausteiden kera, ja ruokaa kypsennetään höyryuunissa alle 100 °C:ssa. Kypsennystapa säilyttää ruoan luontaisen nesteen ja ravintoaineet ja tekee siitä uskomattoman mureaa, mehukasta, värikästä, maukasta – ja terveellistä.

INNOVATIIVINEN CHEF TOUCH
MULLISTAVA JÄRJESTELMÄ

- 2011 -

MULLISTAVA JÄRJESTELMÄ
Tunnustusta laadukkaasta suunnittelusta

Red Dot -palkinto
Innovatiivinen KitchenAid Chef Touch -järjestelmä voitti Red Dot -palkinnon yhdessä maailman arvostetuimmista suunnittelukilpailuista. Asiantuntijaraati antoi tunnustuksensa mullistavalle tuotteelle, joka toi sous vide -kypsennyksen kotikeittiöihin.

- 2012 -

SEKOITA PARHAALLA
Tehoa käden ulottuvilla

Määrä kohtaa laadun
KitchenAid esitteli uuden 6,9 litran kulhonnostomallisen Artisan-yleiskoneen, joka on luokassaan tehokkain, kestävin, hiljaisin ja yksinkertaisesti paras. Siinä on 1,3 hv:n moottori ja 6,9 litran kiillotettu ruostumaton teräskulho, jotka sekoittavat erikoissuuretkin määrät nopeasti ja tehokkaasti. Tämä malli voitti KuchenInnovation des Jahres 2012 -palkinnon laadullaan, suorituskyvyllään ja muotoilullaan. KitchenAid tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja erinomaisia tuloksia edelleen myös 2000-luvulla. Gourmet-kokit voivat luottaa täysin uuteen sarjaan suuria kodinkoneita ja keittiövälineitä. Ammattilaisten inspiroivat laitteet helpottavat kulinaarisen elämyksen kaikkia vaiheita – valmistelua, kypsennystä, säilytystä ja puhdistusta. KitchenAid yhdistää uusimman teknologian rohkeaan muotoiluun ja tekee ruoanlaitosta kotikeittiössä entistä innostavampaa.

SEKOITA PARHAALLA
KATTAVA VALIKOIMA PIENIÄ JA SUURIA KODINKONEITA

- 2013 -

KATTAVA VALIKOIMA PIENIÄ JA SUURIA KODINKONEITA
Ruoan säilytykseen, valmisteluun ja kypsennykseen

KitchenAid julkaisi Vertigo-malliston uudet, tyylikkäät jääkaapit ja viinikaapit, jotka tuovat erinomaiset säilytysolosuhteet keittiöön kuin keittiöön.
KitchenAid julkaisi myös uuden Artisan-malliston, johon kuuluu 4 litran monitoimikone, vesipannu, langaton sauvasekoitin, 2 ja 4 viipaleen leivänpaahtimet sekä 4,8 ja 6,9 litran yleiskoneet.

- 2015 -

SUURTEN KODINKONEIDEN UUSI ILME SEKÄ UUSI MULLISTAVA PIENI KONE
Suurten muutosten vuosi

Keittiössä tapahtuu todellinen vallankumous KitchenAidin Artisan-keitinsekoittimen myötä. Uuden monitoimikoneen periaatteita ovat luovuus ja yksinkertaisuus. Se pilkkoo, sekoittaa ja kypsentää ainekset – joten se selviää aterian valmistuksen kaikista vaiheista.
Vuonna 2015 KitchenAid myös uudisti kotitalouskoneidensa ilmettä. Koneiden yksityiskohtiin, laatuun ja viimeistelyyn on todella panostettu, ja ne takaavat ammattitason suorituskyvyn.

SUURTEN KODINKONEIDEN UUSI ILME SEKÄ UUSI MULLISTAVA PIENI KONE
SERIOUS ABOUT FOOD -NEUVOSTO

- 2016 -

SERIOUS ABOUT FOOD -NEUVOSTO

KitchenAid perusti asiantuntijoista, edelläkävijöistä ja innovoijista koostuvan Serious About Food -neuvoston. Sen tarkoituksena on tutustua gourmetmaailmaan aivan uudella tavalla. Kokki, suunnittelija ja ruokaharrastaja. Näihin eri persooniin henkilöityy KitchenAidin tavoite luoda ammattilaisten parhaiden näkemysten ja ehdotusten perusteella ikonisia tuotteita, jotka antavat luovuudelle tilaa ruoanlaitossa.
Serious About Food -neuvoston jäsenet keskustelevat maailman innovatiivisimmista trendeistä ja etsivät piilotettuja aarteita ja inspiraatiota kaikkialta maailmasta. Heidän tavoitteenaan on päästää kulinaarinen mielikuvitus ja inspiraatio valloilleen. Verkkolehdessä esitellään hyödyllisiä vinkkejä herkullisten ruokien valmistamiseen sekä paikallisten raaka-aineiden käyttöön. Artikkeleissa käsitellään ruoka- ja design-trendejä, ja verkkolehden ympärille kehittyneessä yhteisössä voi sekä löytää että jakaa inspiraatiota.
Jos suhtaudut ruokaan vakavasti, KitchenAid ja Serious About Food -neuvosto ovat puolellasi.

- 2019 -

100 VUOTTA KEITTIÖHISTORIAA

100-vuotis syntymäpäivässämme ei ole kyse vain meistä. Iso kiitos teille kaikille, jotka olette olleet innoitus brändillemme 1919 lähtien. Olemme innoissamme katsoessamme sitä, miten KitchenAid on muuttanut kodin sydäntä. Kutsumme kaikki juhlimaan valmistuksen sydäntä, joka epäilemättä innoittaa merkkiä vileä toiset sata vuotta.

top
Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.