Skip the navigation

Brändin historia

Iso kiitos teille kaikille, jotka olette toimineet innoituksena brändillemme jo vuodesta 1919 lähtien. Olemme innoissamme muistellessamme sitä, miten KitchenAid on muuttanut kodin sydäntä, keittiötä. Kutsumme kaikki juhlimaan tekemisen henkeä.

the-revolutionary-invention

- 1886 -

MULLISTAVA KEKSINTÖ

Kaikki alkoi yhden naisen ideasta


Josephine Cochrane oli nainen, joka mullisti ruoanlaiton maailman. Vuonna 1886 hän patentoi keksinnön, josta kehitettiin aikanaan nykyaikainen astianpesukone. Hänen uskomattomista koneistaan yhdeksää esiteltiin, myytiin ja käytettiin ravintoloissa. Niitä päätyi arvostettuihin luksushotelleihin, kuten New Yorkin Baltimore Hoteliin ja Chicagon Tremor and Palmer Houseen. Ensimmäisten mallien hinta oli 700–1000 dollaria. Kasvattaakseen keksintönsä suosiota Josephine kehitti kotikäyttöön mallin, jonka hinta oli 350 dollaria. Tämä tapahtui juuri ennen hänen kuolemaansa vuonna 1913.


the-birth-of-a-legend

- 1919 -

LEGENDA SAA ALKUNSA

Ensimmäisen yleiskoneen ja brändin synty


Reilu sata vuotta sitten ohiolainen insinööri Herbert Johnson keksi toisen ihmeellisen laitteen, joka tulisi mullistamaan ruoanlaiton ammattilaisten ja kulinaristien elämän. Se oli H5, ensimmäinen kotitalouskäyttöön suunniteltu kananmunanvatkain. Laitteen testauksen aikana yrityksen erään johtajan vaimo keksi tietämättään brändille nimen sanoessaan: "Oli sen nimi mikä tahansa, se on paras keittiöapulainen ("kitchen aid"), joka minulla on koskaan ollut." KitchenAid oli syntynyt. Ammattilaisten innoittama brändi ei ole vuosien saatossa lakannut koskaan innovoimasta ja kehittämästä entistä parempia ratkaisuja kulinaristeille ja kokeille.

the-mixer-of-the-stars

- 1927 -

YLEISKONE TÄHDILLE

Suosio ja myynti kasvavat


H-5:n seuraaja nousi heti suosioon. Sitä myytiin 20 000 kappaletta kolmen ensimmäisen vuoden aikana. KitchenAid-yleiskoneiden varhaisia käyttäjiä olivat muiden muassa John Barrymore, Marion Davies, E. I. DuPont, Henry Ford, Myrna Loy, Frederick March, Ginger Rogers ja New Yorkin kuvernööri Al Smith, jotka kaikki ymmärsivät niiden erinomaisuuden.

the-design-expert

- 1936 -

MUOTOILUEKSPERTTI

Tyyli yhdistyy huipputekniikkaan


Creative Arts -lehden sekä maailman tunnetuimpiin kuuluvan Vanity Fairin päätoimittaja Egmont Arens oli myös kuuluisa muotoilija. Hän jakoi osaamisensa KitchenAidin kanssa vuosien ajan. Hän suunnitteli yrityksen kolme eleganteinta mallia – muun muassa nykyään legendaarisen K-mallin. Hänen mullistavina pidetyt luomuksensa voittivat lukuisia muotoilupalkintoja, ja niitä on esillä monissa museoissa. Nykyaikaiset KitchenAid-yleiskoneet muistuttavat edelleen Arensin yli 60 vuotta sitten suunnittelemia malleja, mikä on osoitus hänen ainutlaatuisesta visionäärisesta kyvystään.

timeless-design

- 1941 -

AJATON MUOTOILU…

…joka on pysynyt ennallaan


K5A tuli markkinoille juuri ennen toista maailmansotaa, ja Arensin suunnittelemat kolme yleiskonetta ovat pysyneet lähes muuttumattomina tähän päivään saakka. Niitä on esillä museoissa kautta maailman, ja ne ovat voittaneet merkittäviä palkintoja upealla muotoilullaan.


the-genius-enters-the-kitchen

- 1949 -

NERO ASTUU KEITTIÖÖN

KD-10-mallin myötä Josephine Garis Cochranen unelma toteutui


KitchenAid näki Josephine Garis Cochranen patentissa potentiaalia ja kehitti sen pohjalta KD-10-astianpesukoneen, joka tuli saataville valkoisena ja vaaleanpunaisena. Upean muotoilun lisäksi KD-10 tarjosi aikanaan mullistavaa uutta tekniikkaa, johon kaikkien astianpesukoneiden toiminta yhä perustuu. Se oli kaikin puolin erinomainen tuote, jonka suorituskyky ei kalpene kaikkien nykypäivän kodinkoneidenkaan rinnalla. Jopa siinä määrin, että KD-10-astianpesukoneita on edelleen käytössä.a-world-of-colours

- 1994 -

VÄRIEN MAAILMA

Eloisat värit ovat KitchenAidin tunnusmerkki


Maku ja värit – Vuonna 1955 kodinkoneiden täysin valkoiseen maailmaan ilmestyi ensimmäistä kertaa loistavan värikkäitä yleiskoneita: Petal Pink, Sunny Yellow, Island Green, Satin Chrome ja Antique Copper… Vuonna 1994 palettia laajennettiin entisestään uusien mallien suosion myötä. Kokkien suureksi iloksi ympäri maailman julkaistuja uusia värejä olivat Empire Red, Cobalt Blue, Green Apple, Pastel Yellow, Anthracite Grey ja Tangerine Orange.


kitchenaid-commits-itself

- 2003 -

KITCHENAID SITOUTUU

Tukemaan naisia


Maailmanlaajuinen sitoumus: Cook for the Cure -ohjelma KitchenAid julkaisi ensimmäisen tuotemallistonsa, johon kuului sekä pieniä että suuria kodinkoneita. Niitä kaikkia inspiroivat KitchenAidin legendaarisen yleiskoneen tyyli, muotoilu, ammattitason suorituskyky ja monipuolisuus. KitchenAidin tuotteiden parhaimmistosta koostuva ammattilaismallisto sisälsi kahdeksan suurta kodinkonetta, kuten ruostumattomasta teräksestä valmistetun mattapintaisen astianpesukoneen. Samana vuonna KitchenAid aloitti Susan G. Komen Foundation -säätiön kanssa yhteistyön taistellakseen naisten rinnalla rintasyöpää vastaan. Yhteistyön kunniaksi KitchenAid julkaisi vaaleanpunaisen erikoismalliston, jonka tuotosta osa lahjoitettiin säätiölle.


a-world-of-expertise-and-passion

- 2007 -

AMMATTITAIDON JA INTOHIMON MAAILMA

Kulinaristit, liittykää yhteen.


Eurooppa toivottaa KitchenAidin tervetulleeksi KitchenAidin suuret kodinkoneet saapuivat Eurooppaan. Euroopassa julkaistiin täysi valikoima KitchenAid-kodinkoneita, jotka suunnattiin korkeaa laatua etsiville kuluttajille ja kulinaristeille. Tultuaan ensin Ranskan ja Italian markkinoille vuonna 2007 tuotteet levisivät nopeasti myös muualle Eurooppaan.

celebrating-90-years-of-culinary-expertise

- 2009 -

90 VUOTTA KULINAARISTA ASIANTUNTEMUSTA

Uusia reseptejä ja uusi erikoisväri


KitchenAid juhlisti ainutlaatuista 90-vuotista historiaansa sekä tuotteidensa kestävyyttä, suorituskykyä ja muotoilua julkaisemalla uuden, niin aloitteleville kuin edistyneillekin kulinaristeille suunnatun KitchenAid-keittokirjan, jonka upeasta kuvituksesta vastasi kuuluisa belgialainen valokuvaaja Tony Le Duc. Juhlavuoden kunniaksi ikonisesta KitchenAid Artisan -yleiskoneesta tuotettiin keräilyversio upeassa Punaisessa metallivärissä.

the-innovative-chef-touch

- 2010 -

INNOVATIIVINEN CHEF TOUCH

Ammattitason tekniikat kotikeittiöön


KitchenAid julkisti ylpeänä Chef Touchin. Se on innovatiivinen ruoanlaitto- ja -säilytyskonsepti, joka tuo esiin niin uusien kuin vanhojenkin reseptien parhaat puolet. Sen myötä kotikokkien ulottuvilla oli ensimmäistä kertaa mahdollisuus kokeilla hienostunutta sous vide -kypsennystä matalassa lämpötilassa. Tuoreet ainekset tyhjiöpakataan pusseihin mausteiden kera, ja ruokaa kypsennetään höyryuunissa alle 100 °C:ssa. Kypsennystapa säilyttää ruoan luontaiset nesteet ja ravintoaineet ja tekee siitä uskomattoman mureaa, mehukasta, värikästä, maukasta – ja terveellistä.

a-revolutionary-system

- 2011 -

MULLISTAVA JÄRJESTELMÄ

Tunnustusta laadukkaasta suunnittelusta


Red Dot -palkinto Innovatiivinen KitchenAid Chef Touch -järjestelmä voitti Red Dot -palkinnon yhdessä maailman arvostetuimmista tuotesuunnittelukilpailuista. Asiantuntijaraati antoi hyväksyntänsä mullistavalle tuotteelle, joka toi sous vide -kypsennyksen kotikeittiöihin.


mix-with-the-best

- 2012 -

SEKOITA PARHAALLA

Tehoa käden ulottuvilla


Määrä kohtaa laadun KitchenAid esitteli uuden 6,9 litran nostettavalla kulholla varustetun Artisan-yleiskoneen, joka on luokkansa tehokkain, kestävin, hiljaisin ja yksinkertaisesti paras. Siinä on 1,3 hv:n moottori ja 6,9 litran kiillotettu ruostumaton teräskulho, jotka hoitavat erikoissuurtenkin määrien sekoittamisen nopeasti ja tehokkaasti. Tämä malli voitti KuchenInnovation des Jahres 2012 -palkinnon laadullaan, suorituskyvyllään ja muotoilullaan. KitchenAid tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja erinomaisia tuloksia edelleen myös 2000-luvulla. Gourmet-kokit voivat luottaa täydelliseen valikoimaan suuria kodinkoneita ja keittiövälineitä. Ammattilaisten inspiroimat laitteet helpottavat kulinaarisen elämyksen jokaista vaihetta – valmistelua, ruoan valmistamista, säilytystä ja puhdistusta. KitchenAid yhdistää uusimman teknologian rohkeaan muotoiluun ja tekee ruoanlaitosta kotikeittiössä entistä innostavampaa.


a-full-range-of-small-and-major-household-appliances

- 2013 -

KATTAVA VALIKOIMA PIENIÄ JA SUURIA KODINKONEITA

Ruoan säilytykseen, valmisteluun ja kypsennykseen


KitchenAid julkaisi Vertigo-malliston uudet, tyylikkäät jääkaapit ja viinikaapit, jotka luovat erinomaiset säilytysolosuhteet keittiöön kuin keittiöön. Samalla julkaistiin uusi Artisan-mallisto, johon kuuluu 4 litran monitoimikone, vedenkeitin, johdoton sauvasekoitin, 2 ja 4 viipaleen leivänpaahtimet sekä 4,8 ja 6,9 litran yleiskoneet.

a-makeover-for-major-appliances

- 2015 -

SUURTEN KODINKONEIDEN UUSI ILME SEKÄ UUSI MULLISTAVA PIENI KONE

Suurten muutosten vuosi


Keittiössä tapahtui todellinen vallankumous KitchenAidin Artisan Cook Processor -monitoimikeittimen myötä. Uuden monitoimikoneen periaatteita ovat luovuus ja yksinkertaisuus. Se pilkkoo, sekoittaa ja kypsentää ainekset, joten se selviää aterian valmistuksen kaikista vaiheista. Vuonna 2015 KitchenAid myös uudisti keittiölaitteidensa ilmettä. Koneiden yksityiskohtiin, laatuun ja viimeistelyyn panostettiin todella, ja ne takaavat ammattitason suorituskyvyn.

serious-about-food-council

- 2016 -

SERIOUS ABOUT FOOD -NEUVOSTO

KitchenAid perusti asiantuntijoista, edelläkävijöistä ja innovoijista koostuvan Serious About Food -neuvoston. Sen tarkoituksena on tutustua gourmetmaailmaan aivan uudella tavalla. Kokki, suunnittelija ja ruokaharrastaja. Näihin eri persooniin henkilöityy KitchenAidin tavoite luoda ammattilaisten parhaiden näkemysten ja ehdotusten perusteella ikonisia tuotteita, jotka antavat luovuudelle tilaa ruoanlaitossa. Serious About Food -neuvoston jäsenet keskustelevat maailman innovatiivisimmista trendeistä ja etsivät piilotettuja aarteita ja inspiraatiota kaikkialta maailmasta. Heidän tavoitteenaan on päästää kulinaarinen mielikuvitus ja inspiraatio valloilleen. Verkkolehdessä esitellään hyödyllisiä vinkkejä herkullisten ruokien valmistamiseen sekä paikallisten raaka-aineiden käyttöön. Artikkeleissa käsitellään ruoka- ja design-trendejä, ja verkkolehden ympärille kehittyneessä yhteisössä voi sekä löytää että jakaa inspiraatiota. Jos suhtaudut ruokaan vakavasti, KitchenAid ja Serious About Food -neuvosto ovat puolellasi.

launch-of-the-flagship-experience-store

- 2016 -

LIPPULAIVAMYYMÄLÄN AVAAMINEN

Syyskuussa 2016 KitchenAid avasi Lontoossa ensimmäisen elämysmyymälän. Se on KitchenAid-keskus, jossa kuluttajat voivat kehittää ruoanlaittotaitojaan tarjolla olevilla upeilla ruoanlaittokursseilla, tutustua laitteisiin ja oppia lisää KitchenAidin historiasta.

- 2019 -

100 VUOTTA KEITTIÖHISTORIAA


100-vuotissyntymäpäivässämme ei ole kyse vain meistä. Iso kiitos teille kaikille, jotka olette toimineet innoituksena brändillemme vuodesta 1919 lähtien. Olemme innoissamme muistellessamme sitä, miten KitchenAid on muuttanut kodin sydäntä, keittiötä. Kutsumme kaikki juhlistamaan tekemisen iloa, joka epäilemättä tuo innoitusta brändille vielä toiset sata vuotta.

100-years-of-making