Skip the navigation

Kurpitsagnocchit ja salvia-voikastike

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Pumpkin Gnocchi With Sage Butter

Kurpitsagnocchit salvia-voikastikkeen kanssa on perinteisen italialaispastan syysversio.

Duration
Yhteensä50min
Valmistelu15min
Ruoanlaitto35min

Välineet

StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

92 g

myskikurpitsaa

67 g

jauhoisia perunoita

1/3

munankeltuainen

1/6 tl

muskottipähkinää

1/3 tl

suolaa

100 g

vehnäjauhoja

2/3 rkl

voita

2

salvian lehteä

1/6 tl

pippuria

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Kuori myskikurpitsa ja leikkaa se kuutioiksi. Kuori perunat ja leikkaa ne kuutioiksi. Höyrytä 20 minuuttia. Laita kuutiot silikonireunaisella vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon ja sekoita 2 minuuttia nopeudella 2. Lisää keltuainen, jauhettu muskottipähkinä ja ½ teelusikallista suolaa. Lisää ruokalusikallinen jauhoja. Sekoita nopeudella 2 ja lisää loput jauhoista vähitellen. Sekoita 2 minuuttia.

  2. Laita taikina jauhotetulle työtasolle. Lisää taikinan pinnalle hieman jauhoja. Rullaa taikina halkaisijaltaan 1,5 cm:n pitkuloiksi ja leikkaa noin 3 cm:n pituisiksi paloiksi.

  3. Lisää jauhoa gnocchilaudalle ja tee gnoccheihin raidallinen ulkopinta rullaamalla niitä lautaa vasten peukalolla. Paina peukalolla gnoccheihin tasku kastikkeelle.

  4. Kiehauta suuri kattilallinen suolavettä, lisää gnocchit ja keitä niitä muutama minuutti. Gnocchit ovat kypsiä, kun ne nousevat pintaan. Valuta suolavesi pois.

  5. Sulata voi paistinpannulla ja lisää salvianlehdet. Laita keitetyt gnocchit pannulle ja sekoita niitä voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.