Marenki
Tämä marenki on täydellinen pohja herkulliselle pavlova-jälkiruoalle, jolla teet vaikutuksen perheeseen ja ystäviin.
Välineet
Ainekset
Annos
125 ml
kananmunan valkuaisia
220 g
hienoa sokeria
1/2 tl
etikkaa
1 rkl
maissitärkkelystä
Vaiheittaiset ohjeet
Kiinnitä yleiskoneeseen lankavispilä.
Kaada munanvalkuaiset yleiskoneen kulhoon. Vedä nopeudensäätövipu kohtaan 8 ja vispaa, kunnes vaahtoon muodostuu kiinteitä huippuja.
Lisää sokeri ruokalusikallinen kerrallaan.
Vispaa, kunnes marenki on kiiltävää.
Lisää etikka ja maissitärkkelys ja sekoita ne varovasti seokseen.
Nostele marenki pavlovan muotoon leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 2 tuntia 100-asteisessa uunissa. Anna pavlovan jäähtyä kokonaan uunissa.
Tarjoile kermavaahdon ja tuoreiden hedelmien kanssa.