Skip the navigation

Marjapaistos ja vaniljajäätelö

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Red fruit crumble with vanilla ice cream

Herkullisia marjoja, vastustamattoman voista murutaikinaa ja kotitekoista vaniljajäätelöä.

Duration
Yhteensä55min
Valmistelu30min
Ruoanlaitto25min

Välineet

StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

140 g

vehnäjauhoja

100 g

vaaleanruskeaa sokeria

1 tl

leivinjauhetta

115 g

kylmää voita kuutioina

500 g

marjoja (vadelmia, karhunvatukoita, mustikoita, punaherukoita)

ml 500

vispikermaa

500 ml

kermamaitoa (puolet kermaa, puolet maitoa)

200 g

hienoa sokeria

1,5 tl

vaniljauutetta

1

vaniljatanko

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Kaada vehnäjauhot, leivinjauhe ja 100 g vaaleanruskeaa sokeria yleiskoneen kulhoon.

  2. Kiinnitä vatkain ja sekoita 1-nopeudella 30 sekuntia.

  3. Lisää kylmä voi ja sekoita 90 sekuntia nopeudella 2.

  4. Laita marjat paistovuokaan. Ripottele pinnalle 1 rkl vaaleanruskeaa sokeria.

  5. Murenna taikina marjojen päälle. Paista 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa 25 minuuttia tai kullanruskeaksi.

  6. Vaniljajäätelö: kaada kermamaito yleiskoneen kulhoon.

  7. Lisää vispikerma ja vaniljauute.

  8. Leikkaa vaniljapapu puoliksi pituussuunnassa, ja kaavi siemenet kummastakin puolikkaasta. Lisää ne kulhoon. Sekoita 1-nopeudella 30 sekuntia.

  9. Kiinnitä jäätelönvalmistuslisäosa yleiskoneeseen (jäätelönvalmistuskulhon on oltava pakastimessa yön yli ennen käyttöä). Käännä nopeudensäätövipu kohtaan 1.

  10. Kaada jäätelöseos jäätelönvalmistuskulhoon ja anna vatkaimen käydä noin 20 minuuttia, kunnes jäätelö on pehmeää ja tasaista.

  11. Tarjoile heti tai säilytä pakastimessa.

  12. Tarjoile marjapaistos vaniljajäätelöpallon kanssa.