Edellinen sivu
Lapset ja perhe

Rye bread with raisins and hazelnuts

Aloita valmistus

Työkalut

Tiedot

7

Ainesosat

4

Vaihetta

Aika

95'

Esivalmistelut

35'

Kypsennys

130'

Yhteensä

Ainesosat

  • 350 gvehnäjauhoja
  • 100 gruisjauhoa
  • 10 gkuivahiivaa
  • 5 gsuolaa
  • 300 mllämmintä vettä (noin 40°c)
  • 80 grusinoita
  • 40 gpilkottuja hasselpähkinöitä
Tee nyt
  • Vaihe 1

    Lämmitä leipäkulho täyttämällä se kuumalla vedellä. Kaada vesi pois ja taputtele kuivaksi. Lisää leipäkulhoon jauhot, hiiva ja suola. Kiinnitä leipäkulho KitchenAid-yleiskoneeseen. Aseta taikinakoukku laitteeseen ja lukitse pää paikalleen. Sekoita kuivia aineita 30 sekunnin ajan yleiskoneen nopeudella 2. Valuta lämmin vesi sekaan hitaasti. Anna koneen vaivata aineksia 2 minuuttia. Lisää rusinoita ja pilkottuja hasselpähkinöitä ja jatka vaivaamista nopeudella 2 kahdeksan minuutin ajan. Poista taikina koukusta ja irrota leipäkulho laitteesta. Sirottele taikinan päälle kevyesti jauhoja. Kääntele taikinaa jauhoissa käsin ja peitä sitten kulho kannella. Anna taikinan nousta 60 minuuttia.

  • Vaihe 2

    Poista kulhon kansi ja siirrä taikina varovasti kulhosta jauhotetulle tasolle. Vaivaa taikinaa käsin venyttäen ja taitellen sitä yhtäjaksoisesti 3 minuuttia. Muodosta taikinasta pallo nostamalla ja venyttämällä taikinan reunaa ja kääntämällä se taikinan keskelle kuin taittaisit kirjekuoren. Jatka, kunnes taikinasta muodostuu pyöreä leipä. Aseta molemmat kädet varovasti taikinan kummallekin puolelle. Muodosta oikeasta kädestä loiva kaari oikeaan reunaan ja pyöritä taikinaa tasolla vasemmalla kädelläsi. Näin taikinasta tulee pyöreä.

  • Vaihe 3

    Vuoraa leipäkulhon kansi leivinpaperilla. Aseta taikina kannen päälle ja peitä leipäkulholla. Anna taikinan kohota vielä 30 minuuttia.

  • Vaihe 4

    Kun taikina nousee toisen kerran, esilämmitä uuni 230 asteeseen. Laita leipäkulho uuniin. Paista 30 minuuttia. Ota varovasti patakintaita käyttäen leipäkulho pois kannen päältä ja jatka leivän paistamista vielä 5 minuutin ajan tai kunnes kuori on kullanruskea. Poista leipä uunista ja anna sen jäähtyä ennen viipalointia.

Suosituimmat ruokamme

Jaa makuhoukutukset ja ruoanlaiton ilo näiden hyväksi todettujen, kotikokkien suosimien reseptien avulla. Nautit ruokailijoiden tyytyväisistä hymyistä lähes yhtä paljon kuin herkullisista mauista.

Mango-basilikasorbetti

Tässä täyteläisen pehmeässä mangosorbetissa on kermainen rakenne, joka muistuttaa jäätelöä. Siinä ei...

  • 30' Valmistelu
  • 5' Kypsennys

Ricotta- ja salviagratinoidut pastarullat

Tämä yllättävä ja vaativampi resepti sopii hyvin kevyelle lounaalle perheen ja ystävien kesken.

  • 45' Valmistelu
  • 30' Kypsennys

Melonia, granaattiomenaa ja fetasalaattia

Tämä salaatti on tuoreuden perikuva, mutta täyteläisen suolaisen fetajuuston ansiosta siinä on myös makua.

  • 15' Valmistelu

Rye bread with raisins and hazelnuts

Vaihe 1

Lämmitä leipäkulho täyttämällä se kuumalla vedellä. Kaada vesi pois ja taputtele kuivaksi. Lisää leipäkulhoon jauhot, hiiva ja suola. Kiinnitä leipäkulho KitchenAid-yleiskoneeseen. Aseta taikinakoukku laitteeseen ja lukitse pää paikalleen. Sekoita kuivia aineita 30 sekunnin ajan yleiskoneen nopeudella 2. Valuta lämmin vesi sekaan hitaasti. Anna koneen vaivata aineksia 2 minuuttia. Lisää rusinoita ja pilkottuja hasselpähkinöitä ja jatka vaivaamista nopeudella 2 kahdeksan minuutin ajan. Poista taikina koukusta ja irrota leipäkulho laitteesta. Sirottele taikinan päälle kevyesti jauhoja. Kääntele taikinaa jauhoissa käsin ja peitä sitten kulho kannella. Anna taikinan nousta 60 minuuttia.

Vaihe 2

Poista kulhon kansi ja siirrä taikina varovasti kulhosta jauhotetulle tasolle. Vaivaa taikinaa käsin venyttäen ja taitellen sitä yhtäjaksoisesti 3 minuuttia. Muodosta taikinasta pallo nostamalla ja venyttämällä taikinan reunaa ja kääntämällä se taikinan keskelle kuin taittaisit kirjekuoren. Jatka, kunnes taikinasta muodostuu pyöreä leipä. Aseta molemmat kädet varovasti taikinan kummallekin puolelle. Muodosta oikeasta kädestä loiva kaari oikeaan reunaan ja pyöritä taikinaa tasolla vasemmalla kädelläsi. Näin taikinasta tulee pyöreä.

Vaihe 3

Vuoraa leipäkulhon kansi leivinpaperilla. Aseta taikina kannen päälle ja peitä leipäkulholla. Anna taikinan kohota vielä 30 minuuttia.

Vaihe 4

Kun taikina nousee toisen kerran, esilämmitä uuni 230 asteeseen. Laita leipäkulho uuniin. Paista 30 minuuttia. Ota varovasti patakintaita käyttäen leipäkulho pois kannen päältä ja jatka leivän paistamista vielä 5 minuutin ajan tai kunnes kuori on kullanruskea. Poista leipä uunista ja anna sen jäähtyä ennen viipalointia.

top
Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.