Skip the navigation

valkosuklaa-karpalokeksit paahdetulla voilla

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Brown Butter White Chocolate Cranberry Cookies

Maista näitä mahtavia, valkosuklaata ja karpaloita pursuavia keksejä!

Duration
Yhteensä1h15
Valmistelu30min
Ruoanlaitto45min

Välineet

HandMixerHandMixer

Ainekset

190 g

vehnäjauhoja

4 g

ruokasoodaa

3 g

merisuolaa

230 g

suolaamatonta voita, ruskistettuna ja jäähdytettynä (kts. vinkki 1)

200 g

fariinisokeria

100 g

valkoista sokeria

1

kananmuna, huoneenlämpöinen

1

munankeltuainen, huoneenlämpöinen

1 tl

vaniljauutetta

160 g

kaurahiutaleita

170 g

valkosuklaata

120 g

kuivattuja karpaloita

Vaiheittaiset ohjeet

  1. 22–24 keksiä

  2. Laita jauhot, ruokasooda ja suola keskikokoiseen kulhoon.

  3. Aseta johdottomaan KitchenAid®-sähkövatkaimeen molemmat turbovatkaimet ruostumattomasta teräksestä.

  4. Laita vatkaimet jauhoseokseen ja aseta nopeudeksi 2. Sekoita kuivia aineksia muutaman sekunnin ajan, sammuta sitten sähkövatkain ja aseta kuivat ainekset sivuun.

  5. Laita fariinisokeri ja valkoinen sokeri korkeareunaiseen kulhoon ja lisää jäähtynyt paahdettu voi. Aseta turbovatkaimet aineksiin, käännä sähkövatkain täydelle teholle (7) ja vaahdota voita ja sokereita neljän minuutin ajan.

  6. Lisää kananmuna, munankeltuainen ja vanilja ja jatka sitten seoksen vaahdottamista nopeudella 7 vielä 30 sekuntia tai kunnes seos on tasaista.

  7. Pienennä sähkövatkaimen nopeus nopeuteen 2 ja lisää jauhoseos hitaasti kolmessa erässä. Sekoita jauhot muihin aineksiin, mutta älä yhtään enempää, ja sammuta sitten sähkövatkain.

  8. Lisää taikinaan kaurahiutaleet, karpalot ja valkosuklaa. Laita turbovatkaimet takaisin seokseen, aseta tehoksi 4 ja sekoita aineksia hyvin yhteen noin 10 sekunnin ajan.

  9. Vaivaa keksitaikinaa puhtain käsin hieman varmistaaksesi, että kaikki ainekset tarttuvat yhteen.

  10. Muotoile sitten taikinasta golfpallon kokoisia palloja ja aseta ne pellin päällä jäähtymään pakastimeen vähintään 10 minuutiksi ennen paistamista.

  11. Aseta jäähdytetyt taikinapallot vähintään 8 cm etäisyydelle toisistaan pellille leivinpaperin päälle.

  12. Paista keksejä 175 asteessa 15–18 minuuttia tai kunnes reunat ovat hieman ruskistuneet. Älä paista liikaa.

  13. Anna keksien jäähtyä pellillä vähintään 5 minuutin ajan, ennen kuin siirrät ne lastalla jäähtymään ritilälle.

  14. Paahdetun voin valmistaminen. Käytä huoneenlämpöistä voita. Paloittele voi suuriksi paloiksi ja laita paistinpannulle. Anna voin sulaa keskilämmöllä ja sekoita sitä ajoittain vispilällä. Kun voi on sulanut, se alkaa kuplia. Jatka sekoittamista ajoittain 5–8 minuutin ajan. Kun voin kuplat muuttuvat vaahtomaisemmiksi, vaahtoaminen lakkaa ja huomaat, että voi on muuttunut kullanruskeaksi ja että pannun pohjalla on ruskeita paloja. Sammuta levy ja siirrä pannu pois levyltä. Anna jäähtyä vähintään 15 minuutin ajan ennen käyttöä.

  15. Kun keksejä paistetaan 175 asteessa ohjeen mukaan, tuloksena ovat melko korkeat ja pyöreät, sisältä sitkeän pehmeät keksit. Jos haluat, että kekseissä on rapeampi reuna ja sitkeän pehmeä keskiosa, paista niitä 190 asteessa 12–15 minuuttia.