i
Edellinen sivu

Valkosuklaa-karpalokeksit paahdetulla voilla

Maista näitä mahtavia, valkosuklaata ja karpaloita pursuavia keksejä!.

Aloita valmistus

Tiedot

12

Ainesosat

15

Vaihetta

Aika

30'

Esivalmistelut

45'

Kypsennys

75'

Yhteensä

Ainesosat

  • 187 gvehnäjauhoja
  • 4 gruokasoodaa
  • 3 gmerisuolaa
  • 226 gsuolaamatonta voita, paahdettuna ja jäähdytettynä (kts. vinkki 1)
  • 220 gfariinisokeria
  • 100 gvalkoista sokeria
  • 50 gkananmuna, huoneenlämpöinen
  • 17 gmunankeltuainen, huoneenlämpöinen
  • 4 gvaniljaa
  • 156 gkaurahiutaleita
  • 170 gvalkosuklaata
  • 120 gkuivattuja karpaloita
Tee nyt
  • Vaihe 0

    22–24 keksiä

  • Vaihe 1

    Laita jauhot, ruokasooda ja suola keskikokoiseen kulhoon.

  • Vaihe 2

    Aseta johdottomaan KitchenAid®-sähkövatkaimeen molemmat turbovatkaimet ruostumattomasta teräksestä.

  • Vaihe 3

    Laita vatkaimet jauhoseokseen ja aseta nopeudeksi 2. Sekoita kuivia aineksia muutaman sekunnin ajan, sammuta sitten sähkövatkain ja aseta kuivat ainekset sivuun.

  • Vaihe 4

    Laita fariinisokeri ja valkoinen sokeri korkeareunaiseen kulhoon ja lisää jäähtynyt paahdettu voi. Aseta turbovatkaimet aineksiin, käännä sähkövatkain täydelle teholle (7) ja vaahdota voita ja sokereita neljän minuutin ajan.

  • Vaihe 5

    Lisää kananmuna, munankeltuainen ja vanilja ja jatka sitten seoksen vaahdottamista nopeudella 7 vielä 30 sekuntia tai kunnes seos on tasaista.

  • Vaihe 6

    Pienennä sähkövatkaimen nopeus nopeuteen 2 ja lisää jauhoseos hitaasti kolmessa erässä. Sekoita jauhot muihin aineksiin, mutta älä yhtään enempää, ja sammuta sitten sähkövatkain.

  • Vaihe 7

    Lisää taikinaan kaurahiutaleet, karpalot ja valkosuklaa. Laita turbovatkaimet takaisin seokseen, aseta tehoksi 4 ja sekoita aineksia hyvin yhteen noin 10 sekunnin ajan.

  • Vaihe 8

    Vaivaa keksitaikinaa puhtain käsin hieman varmistaaksesi, että kaikki ainekset tarttuvat yhteen.

  • Vaihe 9

    Muotoile sitten taikinasta golfpallon kokoisia palloja ja aseta ne pellin päällä jäähtymään pakastimeen vähintään 10 minuutiksi ennen paistamista.

  • Vaihe 10

    Aseta jäähdytetyt taikinapallot vähintään 8 cm etäisyydelle toisistaan pellille leivinpaperin päälle.

  • Vaihe 11

    Paista keksejä 175 asteessa 15–18 minuuttia tai kunnes reunat ovat hieman ruskistuneet. Älä paista liikaa.

  • Vaihe 12

    Anna keksien jäähtyä pellillä vähintään 5 minuutin ajan, ennen kuin siirrät ne lastalla jäähtymään ritilälle.

  • VINKKI 1

    Paahdetun voin valmistaminen. Käytä huoneenlämpöistä voita. Paloittele voi suuriksi paloiksi ja laita paistinpannulle. Anna voin sulaa keskilämmöllä ja sekoita sitä ajoittain vispilällä. Kun voi on sulanut, se alkaa kuplia. Jatka sekoittamista ajoittain 5–8 minuutin ajan. Kun voin kuplat muuttuvat vaahtomaisemmiksi, vaahtoaminen lakkaa ja huomaat, että voi on muuttunut kullanruskeaksi ja että pannun pohjalla on ruskeita paloja. Sammuta levy ja siirrä pannu pois levyltä. Anna jäähtyä vähintään 15 minuutin ajan ennen käyttöä.

  • VINKKI 2

    Kun keksejä paistetaan 175 asteessa ohjeen mukaan, tuloksena ovat melko korkeat ja pyöreät, sisältä sitkeän pehmeät keksit. Jos haluat, että kekseissä on rapeampi reuna ja sitkeän pehmeä keskiosa, paista niitä 190 asteessa 12–15 minuuttia.

Suosituimmat ruokamme

Jaa makuhoukutukset ja ruoanlaiton ilo näiden hyväksi todettujen, kotikokkien suosimien reseptien avulla. Nautit ruokailijoiden tyytyväisistä hymyistä lähes yhtä paljon kuin herkullisista mauista.

Mango-basilikasorbetti

Tässä täyteläisen pehmeässä mangosorbetissa on kermainen rakenne, joka muistuttaa jäätelöä. Siinä ei...

  • 30' Valmistelu
  • 5' Kypsennys

Ricotta- ja salviagratinoidut pastarullat

Tämä yllättävä ja vaativampi resepti sopii hyvin kevyelle lounaalle perheen ja ystävien kesken.

  • 45' Valmistelu
  • 30' Kypsennys

Melonia, granaattiomenaa ja fetasalaattia

Tämä salaatti on tuoreuden perikuva, mutta täyteläisen suolaisen fetajuuston ansiosta siinä on myös makua.

  • 15' Valmistelu

Pysy ajan tasalla

Rekisteröidy ja saat KitchenAidin uutiset sekä tarjoukset suoraan sähköpostiisi sekä 5 %:n alennuskoodin seuraavalle ostoskerrallesi.

TILAA

Ymmärrän ja hyväksyn sisällön kohdassa Tietosuojaseloste ja:


a) Hyväksyn vastaanottaa markkinointiviestejä KitchenAidilta ja muilta Whirlpool Corporationin tuotemerkeiltä sekä haluan vastaanottaa 5 %:n kertaluontoisen sekä henkilökohtaisen alennuskoodin sähköpostiini.



Henkilökohtainen alennuskoodisi on käytettävissä ainoastaan osoitteessa kitchenaid.fi. Koodia ei voi yhdistää muihin KitchenAid-alennuksiin tai -tarjouksiin. Saat alennuskoodin sähköpostitse, kun rekisteröidyt ensimmäistä kertaa (koodi on kertaluontoinen). Voit lopettaa markkinointiviestien tilaamisen milloin tahansa.

Valkosuklaa-karpalokeksit paahdetulla voilla

Vaihe 0

22–24 keksiä

Vaihe 1

Laita jauhot, ruokasooda ja suola keskikokoiseen kulhoon.

Vaihe 2

Aseta johdottomaan KitchenAid®-sähkövatkaimeen molemmat turbovatkaimet ruostumattomasta teräksestä.

Vaihe 3

Laita vatkaimet jauhoseokseen ja aseta nopeudeksi 2. Sekoita kuivia aineksia muutaman sekunnin ajan, sammuta sitten sähkövatkain ja aseta kuivat ainekset sivuun.

Vaihe 4

Laita fariinisokeri ja valkoinen sokeri korkeareunaiseen kulhoon ja lisää jäähtynyt paahdettu voi. Aseta turbovatkaimet aineksiin, käännä sähkövatkain täydelle teholle (7) ja vaahdota voita ja sokereita neljän minuutin ajan.

Vaihe 5

Lisää kananmuna, munankeltuainen ja vanilja ja jatka sitten seoksen vaahdottamista nopeudella 7 vielä 30 sekuntia tai kunnes seos on tasaista.

Vaihe 6

Pienennä sähkövatkaimen nopeus nopeuteen 2 ja lisää jauhoseos hitaasti kolmessa erässä. Sekoita jauhot muihin aineksiin, mutta älä yhtään enempää, ja sammuta sitten sähkövatkain.

Vaihe 7

Lisää taikinaan kaurahiutaleet, karpalot ja valkosuklaa. Laita turbovatkaimet takaisin seokseen, aseta tehoksi 4 ja sekoita aineksia hyvin yhteen noin 10 sekunnin ajan.

Vaihe 8

Vaivaa keksitaikinaa puhtain käsin hieman varmistaaksesi, että kaikki ainekset tarttuvat yhteen.

Vaihe 9

Muotoile sitten taikinasta golfpallon kokoisia palloja ja aseta ne pellin päällä jäähtymään pakastimeen vähintään 10 minuutiksi ennen paistamista.

Vaihe 10

Aseta jäähdytetyt taikinapallot vähintään 8 cm etäisyydelle toisistaan pellille leivinpaperin päälle.

Vaihe 11

Paista keksejä 175 asteessa 15–18 minuuttia tai kunnes reunat ovat hieman ruskistuneet. Älä paista liikaa.

Vaihe 12

Anna keksien jäähtyä pellillä vähintään 5 minuutin ajan, ennen kuin siirrät ne lastalla jäähtymään ritilälle.

VINKKI 1

Paahdetun voin valmistaminen. Käytä huoneenlämpöistä voita. Paloittele voi suuriksi paloiksi ja laita paistinpannulle. Anna voin sulaa keskilämmöllä ja sekoita sitä ajoittain vispilällä. Kun voi on sulanut, se alkaa kuplia. Jatka sekoittamista ajoittain 5–8 minuutin ajan. Kun voin kuplat muuttuvat vaahtomaisemmiksi, vaahtoaminen lakkaa ja huomaat, että voi on muuttunut kullanruskeaksi ja että pannun pohjalla on ruskeita paloja. Sammuta levy ja siirrä pannu pois levyltä. Anna jäähtyä vähintään 15 minuutin ajan ennen käyttöä.

VINKKI 2

Kun keksejä paistetaan 175 asteessa ohjeen mukaan, tuloksena ovat melko korkeat ja pyöreät, sisältä sitkeän pehmeät keksit. Jos haluat, että kekseissä on rapeampi reuna ja sitkeän pehmeä keskiosa, paista niitä 190 asteessa 12–15 minuuttia.

top

Oma toivelista

Sinun on kirjauduttava sisään, jotta voit käyttää toivelistaa.

Anna tili

Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.