Skip the navigation

Karhunvatukka-vaniljakuppikakut

KitchenAid Chef

Import-Recipe - Blackberry Cupcakes

Karhunvatukka-vaniljakuppikakut

KitchenAid Chef

Välineet

StandMixer
Valmistelu
30min
Ruoanlaitto
20min
Yhteensä
50min
Annos
18
Vaikeustaso
Keskitaso

Ainekset

400 g karhunvatukoita (murskataan ja siivilöidään siementen poistamista varten)

2 rkl maitoa

225 g sokeria

100 g suolattua pehmeää voita

1 vaniljatanko siemenet poistettuina tai tl vaniljauutetta

2 suurta kananmunaa

320 g vehnäjauhoja

1 1/2 tss ruokasoodaa

70 g suolattua pehmeää voita

200 g tuorejuustoa

130 g tomusokeria

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Tällä reseptillä valmistat 18 kuppikakkua.

  2. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vuoraa 18 kuppikakkuvuokaa paperilla tai foliolla.

  3. Mittaa 315 ml siivilöityjä karhunvatukoita erilliseen astiaan. Sekoita maidon kanssa ja siirrä sivuun. Varaa jäljellä olevat murskatut karhunvatukat koristeluun.

  4. Kiinnitä vatkain KitchenAid Artisan -yleiskoneeseen. Lisää voi ja sokeri yleiskoneen kulhoon, aseta yleiskoneen nopeudeksi 4 ja vatkaa noin kaksi minuuttia, kunnes seos on kevyttä ja kuohkeaa. Kaavi kulhon reunat ja lisää kuorrutteeseen vaniljasiemeniä tai vaniljauutetta. Aseta yleiskoneen nopeudeksi 4 ja sekoita noin 30 sekuntia, kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Jatka nopeudella 4 ja lisää kananmunat yksi kerrallaan. Vatkaa, kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin.

  5. Sekoita jauhot ja ruokasooda. Aseta yleiskone sekoitusnopeudelle ja lisää karhunvatukka- ja maitoseos. Sekoita, kunnes taikina on kevyesti sekoittunut. Jatka sekoitusnopeudella. Lisää jauhoseos ja sekoita, kunnes taikina on juuri ja juuri tasaista.

  6. Lusikoi taikina voideltuihin vuokiin ja täytä jokaisesta vuoasta noin 2/3. Paista 18–20 minuuttia tai kunnes hammastikkuun ei enää tartu taikinaa. Jäähdytä kuppikakkuja vuoissa 10 minuuttia, poista ne sitten vuoista ja jäähdytä ritilöiden päällä täysin. Kun kuppikakut ovat jäähtyneet, kuorruta ne tuorejuustokuorrutteella ja koristele lopuilla siivilöidyillä karhunvatukoilla.

  7. Jos haluat valmistaa kuorrutetta, kiinnitä vatkain yleiskoneeseen ja lisää voi ja tuorejuusto yleiskoneen kulhoon. Aseta yleiskoneen nopeudeksi 4 ja vaahdota, kunnes seos on kermaista. Kaavi kulhon reunat, lisää tomusokeri ja aseta yleiskone sekoitusnopeudelle. Nosta vähitellen nopeuteen 6 ja vatkaa kevyen kuohkeaksi.

JAN25 - D2C PDP banner - Winter Sale

Upea talviale