Skip the navigation

Crepes-tyylinen kinkku-vuohenjuustopastagratiini

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Crêpes-like ham and goat cheese pasta gratin

Duration
Yhteensä1h10
Valmistelu40min
Ruoanlaitto30min

Välineet

PastaCuttersPastaCutters
PastaRollerPastaRoller
StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

100 g

kuutioitua keittokinkkua

100 g

vuohenjuustoa

2

kananmunaa

200 g

vehnäjauhoja

250 ml

béchamel-kastiketta

250 ml

täysmaitoa

25 g

voita

ripaus

raastettua muskottipähkinää

ripaus

suolaa

ripaus

pippuria

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Liitä kulho ja lankavispilä yleiskoneeseen. Lisää kinkku, tuore vuohenjuusto, béchamel-kastike, jauhettu muskotti sekä suola ja pippuri. Vispaa nopeudella 3, kunnes seos on tasaista.

  2. Laita neljä munaa, jauhot ja suola yleiskoneen kulhoon. Kiinnitä kulho ja taikinakoukku yleiskoneeseen ja käynnistä kone nopeudella 2. Vaivaa 2–3 minuutin ajan. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää muutama lusikallinen vettä yksi kerrallaan.

  3. Ota taikina pois kulhosta ja leikkaa neljään osaan. Tasoittele yksi osa käsin neliönmuotoiseksi levyksi. Laita muut osat muovikelmuun, jotta ne eivät kuivu.

  4. Liitä pastamankeli yleiskoneeseen ja aseta paksuudeksi 1. Käynnistä yleiskone nopeudella 2 ja mankeloi pastataikina pastamankelilla. Taita taikina kahtia ja mankeloi se uudelleen. Tee näin useita kertoja, jotta taikina pehmenee hyvin.

  5. Lisää jälleen hieman jauhoja taikinan molemmille puolille, vaihda paksuusasetukseksi 3 ja mankeloi pastataikina pastamankelilla. Aseta sitten paksuudeksi 4.

  6. Leikkaa pastalevyt neliöiksi. Levitä täytettä jokaiseen neliöön. Taita neliöt vastakkaisista kulmista siten, että tuloksena on kolmioita. Tee sama lopuille ainesosille.

  7. Laita kolmiot voideltuun uunivuokaan.

  8. Kaada maito vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla. Paista 200-asteisessa uunissa 35 minuuttia.

  9. Saat reseptiin raikkautta suikaloimalla ja paistamalla yhden kesäkurpitsan ja lisäämällä sen täytteeseen.