emeagif
Skip the navigation

Crepes-tyylinen kinkku-vuohenjuustopastagratiini

KitchenAid Chef

Import-Recipe - Crêpes-like ham and goat cheese pasta gratin

Crepes-tyylinen kinkku-vuohenjuustopastagratiini

KitchenAid Chef

Välineet

StandMixer
PastaCutters
PastaRoller
Valmistelu
40min
Ruoanlaitto
30min
Yhteensä
1h10
Annos
2
Vaikeustaso
Keskitaso

Ainekset

100 g kuutioitua keittokinkkua

100 g vuohenjuustoa

2 kananmunaa

200 g vehnäjauhoja

250 ml béchamel-kastiketta

250 ml täysmaitoa

25 g voita

ripaus raastettua muskottipähkinää

ripaus suolaa

ripaus pippuria

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Liitä kulho ja lankavispilä yleiskoneeseen. Lisää kinkku, tuore vuohenjuusto, béchamel-kastike, jauhettu muskotti sekä suola ja pippuri. Vispaa nopeudella 3, kunnes seos on tasaista.

  2. Laita neljä munaa, jauhot ja suola yleiskoneen kulhoon. Kiinnitä kulho ja taikinakoukku yleiskoneeseen ja käynnistä kone nopeudella 2. Vaivaa 2–3 minuutin ajan. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää muutama lusikallinen vettä yksi kerrallaan.

  3. Ota taikina pois kulhosta ja leikkaa neljään osaan. Tasoittele yksi osa käsin neliönmuotoiseksi levyksi. Laita muut osat muovikelmuun, jotta ne eivät kuivu.

  4. Liitä pastamankeli yleiskoneeseen ja aseta paksuudeksi 1. Käynnistä yleiskone nopeudella 2 ja mankeloi pastataikina pastamankelilla. Taita taikina kahtia ja mankeloi se uudelleen. Tee näin useita kertoja, jotta taikina pehmenee hyvin.

  5. Lisää jälleen hieman jauhoja taikinan molemmille puolille, vaihda paksuusasetukseksi 3 ja mankeloi pastataikina pastamankelilla. Aseta sitten paksuudeksi 4.

  6. Leikkaa pastalevyt neliöiksi. Levitä täytettä jokaiseen neliöön. Taita neliöt vastakkaisista kulmista siten, että tuloksena on kolmioita. Tee sama lopuille ainesosille.

  7. Laita kolmiot voideltuun uunivuokaan.

  8. Kaada maito vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla. Paista 200-asteisessa uunissa 35 minuuttia.

  9. Saat reseptiin raikkautta suikaloimalla ja paistamalla yhden kesäkurpitsan ja lisäämällä sen täytteeseen.