Englantilaiset skonssit
Skonssit ovat perienglantilainen klassikko aamupalalle ja teehetkiin.
Välineet
Ainekset
Annos
240 g
nostatusainetta sisältäviä jauhoja
2/3 tl
leivinjauhetta
1 ripaus
suolaa
2 rkl
sokeria
60 g
voita
120 ml
lämmintä maitoa
1
kananmuna
Vaiheittaiset ohjeet
Kaada jauhot yleiskoneen kulhoon.
Lisää leivinjauhe, suola, sokeri ja voi.
Kiinnitä vatkain ja käännä nopeudensäätövipu kohtaan 2. Sekoita 2 minuuttia.
Lisää lämmin maito hitaasti sekoittamisen aikana. Sekoita vielä 2 minuuttia.
Siirrä taikina jauhotetulle alustalle ja taittele kolme kertaa tasaiseksi.
Kauli taikina 3 cm paksuiseksi levyksi. Painele muotilla noin 5 sentin läpimittaisia pyörylöitä ja irrota ne.
Aseta skonssit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voitele skonssit kananmunalla.
Esilämmitä uuni 220 asteeseen ja paista 10–12 minuuttia tai kunnes skonssit ovat kohonneet ja kullanruskeita.
Tarjoile sitruunatahnan ja paksun kerman kera.