Skip the navigation

Englantilaiset skonssit

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - English scones

Skonssit ovat perienglantilainen klassikko aamupalalle ja teehetkiin.

Duration
Yhteensä27min
Valmistelu15min
Ruoanlaitto12min

Välineet

StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

240 g

nostatusainetta sisältäviä jauhoja

2/3 tl

leivinjauhetta

1 ripaus

suolaa

2 rkl

sokeria

60 g

voita

120 ml

lämmintä maitoa

1

kananmuna

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Kaada jauhot yleiskoneen kulhoon.

  2. Lisää leivinjauhe, suola, sokeri ja voi.

  3. Kiinnitä vatkain ja käännä nopeudensäätövipu kohtaan 2. Sekoita 2 minuuttia.

  4. Lisää lämmin maito hitaasti sekoittamisen aikana. Sekoita vielä 2 minuuttia.

  5. Siirrä taikina jauhotetulle alustalle ja taittele kolme kertaa tasaiseksi.

  6. Kauli taikina 3 cm paksuiseksi levyksi. Painele muotilla noin 5 sentin läpimittaisia pyörylöitä ja irrota ne.

  7. Aseta skonssit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voitele skonssit kananmunalla.

  8. Esilämmitä uuni 220 asteeseen ja paista 10–12 minuuttia tai kunnes skonssit ovat kohonneet ja kullanruskeita.

  9. Tarjoile sitruunatahnan ja paksun kerman kera.