Edellinen sivu

Falafelit

Nämä herkullisen yrttiset falafelit nostavat salaatit ja wrapit aivan uudelle tasolle.

Aloita valmistus

Työkalut

Tiedot

9

Ainesosat

4

Vaihetta

Aika

20'

Esivalmistelut

20'

Kypsennys

40'

Yhteensä

Ainesosat

  • 750 gkuivattuja kikherneitä
  • 1 kourallinenpersiljaa
  • 1 kourallinenkorianteria
  • 3valkosipulinkynttä
  • 1sipuli
  • 1 tljauhettua juustokuminaa
  • 1,5 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 3 rklvehnäjauhoja
Tee nyt
  • Vaihe 1

    Laita kuivatut kikherneet suureen kulhoon ja kaada päälle 2 litraa vettä. Liota yön yli.

  • Vaihe 2

    Valuta vesi kikherneistä ja kaada ne lihamyllyn syöttösuppiloon. Käytä lihamyllyssä keskihienoa jauhatuslevyä. Lisää persilja, korianteri, valkosipulinkynnet ja sipuli. Aseta nopeudeksi 4 ja työnnä kaikki ainekset myllyn läpi syöttöpainimella.

  • Vaihe 3

    Lisää jauhettujen kikherneiden joukkoon kumina, suola, mustapippuri ja jauhot. Aseta vatkaimella varustettu yleiskone nopeudelle 4 ja sekoita, kunnes massa on tasaista. Muotoile falafel levyiksi käsin ja aseta ne öljytylle uunipellille.

  • Vaihe 4

    Paista falafeleja 20 minuuttia 190-asteisessa uunissa. Tarjoile pitaleipien, wrapien tai salaatin kanssa.

Suosituimmat ruokamme

Jaa makuhoukutukset ja ruoanlaiton ilo näiden hyväksi todettujen, kotikokkien suosimien reseptien avulla. Nautit ruokailijoiden tyytyväisistä hymyistä lähes yhtä paljon kuin herkullisista mauista.

Mango-basilikasorbetti

Tässä täyteläisen pehmeässä mangosorbetissa on kermainen rakenne, joka muistuttaa jäätelöä. Siinä ei...

  • 30' Valmistelu
  • 5' Kypsennys

Ricotta- ja salviagratinoidut pastarullat

Tämä yllättävä ja vaativampi resepti sopii hyvin kevyelle lounaalle perheen ja ystävien kesken.

  • 45' Valmistelu
  • 30' Kypsennys

Melonia, granaattiomenaa ja fetasalaattia

Tämä salaatti on tuoreuden perikuva, mutta täyteläisen suolaisen fetajuuston ansiosta siinä on myös makua.

  • 15' Valmistelu

Falafelit

Vaihe 1

Laita kuivatut kikherneet suureen kulhoon ja kaada päälle 2 litraa vettä. Liota yön yli.

Vaihe 2

Valuta vesi kikherneistä ja kaada ne lihamyllyn syöttösuppiloon. Käytä lihamyllyssä keskihienoa jauhatuslevyä. Lisää persilja, korianteri, valkosipulinkynnet ja sipuli. Aseta nopeudeksi 4 ja työnnä kaikki ainekset myllyn läpi syöttöpainimella.

Vaihe 3

Lisää jauhettujen kikherneiden joukkoon kumina, suola, mustapippuri ja jauhot. Aseta vatkaimella varustettu yleiskone nopeudelle 4 ja sekoita, kunnes massa on tasaista. Muotoile falafel levyiksi käsin ja aseta ne öljytylle uunipellille.

Vaihe 4

Paista falafeleja 20 minuuttia 190-asteisessa uunissa. Tarjoile pitaleipien, wrapien tai salaatin kanssa.

top
Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.